Βαθμολογία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έμεινε ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο και συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Η οικογένειά του, έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το χωριό, όπως είχε προτείνει και ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Κατά το στάδιο της απολογίας είχα δηλώσει ότι το παιδί για να βρει την ψυχολογική του ισορροπία, καλό θα ήταν να μην βρίσκεται στο χωριό. Για αυτό το λόγο δεν είχαμε αντίρρηση στην επιβολή του συγκεκριμένου όρου», ήταν τα λόγια του Θόδωρου Σιμόπουλου σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Επιπλέον, ο δικηγόρος είπε για τον νεαρό πελάτη του: «Εγώ προσπάθησα να προσεγγίσω το παιδί όσο περισσότερο ανθρώπινα γίνεται. Είναι και ο ίδιος συγκλονισμένος, μετανιωμένος και αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και μου είπε "Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω"».

Ο ανήλικος δράστης υποχρεούται να παρακολουθήσει ψυχολογικό πρόγραμμα στήριξης, του απαγορεύεται να μεταβεί και να διαμείνει στο χωριό του όπου τελέστηκε το έγκλημα, ενώ η υπεύθυνη επιμέλειά του ανατέθηκε στους γονείς του.