Βαθμολογία

Μπιάρνα - σοκ

Μοιρασμένοι βαθμοί (1-1) αλλά οι εντυπώσεις ανήκουν στην «σταχτοπούτα» του ομίλου Ισλανδία καθώς στάθηκε με «θάρρος» απέναντι στην πιο ισχυρή βάση ρόστερ Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι μόνο δύο φορές στο παρελθόν όπου η Πορτογαλία μετρούσε ισάριθμες νίκες. Ο Τούρκος διαιτητής Τσιουνέτ Τσακίρ έδωσε το «σύνθημα» της έναρξης του σημαντικού αυτού αγώνα που λαμβάνει χώρα στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ποδοσφαιριστή της Ισλανδίας Σίγκουρντσον στο 4' να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει προς το κέντρο της εστίας όπου δεν ανησύχησε τον αντίπαλο πορτιέρο. Στο 21' ο Νάνι επιχείρησε να αξιοποιήσει μια ψηλή σέντρα πηδώντας ψηλά και έστειλε τη μπάλα χαμηλά, προς το κέντρο της εστίας. Ο Χάνες Χάλντορσον έδειξε τα φοβερά αντανακλαστικά του καθώς έκανε μια σπουδαία απόκρουση πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας του.   

Στο 31' γκολ για την τυπικά γηπεδούχο Πορτογαλία μετά από εξαιρετική πάσα του Αντρέ Γκόμεζ ο Νάνι με μεγάλη ψυχραιμία μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία ανοίγοντας έτσι το σκορ της αναμέτρησης. 45' λεπτό και χωρίς να υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη φάση οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου από τον Τούρκο διαιτητή.

Γκολ για την Ισλανδία και 1-1 μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50' λεπτό ο  Μπιάρνασον αξιοποίησε μια σέντρα στέλνοντας τη μπάλα με ένα γρήγορο σουτ στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο φέρνοντας έτσι το ματς στα ίσια. Στο 71' λεπτό και μετά την είσοδο του Ρενάτο Σάντσες στη θέση του Ζοάο Μοουτίνιο ο Νάνι χάνει σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά ύστερα από φάουλ που εκτελέστηκε μέσα στην περιοχή.      

Στο 86' ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού Αλφρεντ Φινμπόγκασον ελίχθηκε μέσα στην περιοχή κάνοντας ενα σουτ και ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας κάνει μια σπουδαία απόκρουση στην τελευταία φάση του αγώνα.                                                                                                                                                                                                                            

ΗΛΙΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ