Βαθμολογία

«Επέστρεψε» δυναμικά η Ουγγαρία!

Όντας το θεωρητικό «αουτσάϊντερ» της αναμέτρησης, η Ουγγαρία απέδειξε πως είναι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος, νικώντας με σκορ 2-0 την Αυστρία. Οι «Μαγικοί Μαγυάροι» μπορεί να περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή και κατέκτησαν τη νίκη.

Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων αποτέλεσε το γεγονός, πως αμφότερες επέστρεψαν μετά από καιρό σε μεγάλη διοργάνωση, αντάξια αυτής που διεξάγεται στα γήπεδα της Γαλλίας.

Έτσι λοιπόν μετά και από το καθιερωμένο πλέον σε όλα τα παιχνίδια τελετουργικό, ο Κλεμάν Τουρπίν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο γήπεδο του Μπορντό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μετά από τη «φωτοβολίδα» του Αλάμπα η οποία κατέληξε στο δοκάρι του Κίραϊ, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα.

Ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου υπήρξε εκ νέου πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση στο 10΄λεπτό, όταν και πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως το σουτ αυτό αποτέλεσε «εύκολη υπόθεση» για τον 41χρονο πορτιέρο των Ούγγρων. Σχετικά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Αυστρία ωστόσο να είναι η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Η μπάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα κινούνταν στο χώρο του κέντρου, με τον Αρναούτοβιτς και την παρέα του να έχουν περισσότερες επιθετικές «ορέξεις». Συμπληρώθηκε το πρώτο μισάωρο στον αγώνα, δίχως κάτι αξιοσημείωτο.

Στο 35ο λεπτό πάντως, το «καμπανάκι» χτύπησε και πάλι για τους «Μαγικούς Μαγυάρους», μετά από το δυνατό σουτ του Γιουνούζοβιτς, το οποίο απομάκρυνε ο Κίραϊ σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Αυστρία «ξεδιπλώθηκε» στον αγωνιστικό χώρο σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, η οποία όμως δεν είχε αντίκρισμα, καθώς ο Χάρνικ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση των Ούγγρων ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση,με τον Τζούτζακ να παίρνει την πάσα, να πλασάρει διαγώνια, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Άλμερ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, «χαρίζοντας» ένα πρώτο μέρος με αρκετές στιγμές, ειδικά προς το τέλος, όμως με τη νευρικότητα να είναι έντονη και εμφανής στο χορτάρι.

Μετά την ανάπαυλα η Αυστρία παρουσιάστηκε πιο «μάχιμη», θέλοντας να διεκδικήσει το γκολ που θα της έδινε ψυχολογία, αλλά και θα ελαχιστοποιούσε το όποιο άγχος των ποδοσφαιριστών της.

Με το εξαιρετικό σουτ του Τζούτζακ από μακρινή απόσταση στο 55', η Ουγγαρία ξεπέρασε το «ξέσπασμα» των Αυστριακών και βγήκε από τα καρέ της. Η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Άλμερ με υπερένταση σε κόρνερ... Ο Ζάμπιτσερ πέρασε στη θέση του Γιουνούζοβιτς με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, το αναπάντεχο συνέβη με το γκολ του Σάλαϊ για του «Μαγικούς Μαγυάρους». Ο Ουγγαρία που αδυνατούσε να ολοκληρώσει μια συγκροτημένη επιθετική ενέργεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πραγματοποίησε μια εξαιρετική συνεργασία από την οποία επωφελήθηκε ο Σάλαϊ και έκανε το 1-0 στο 62'.

Μάλιστα οι «αναποδίες» δεν σταμάτησαν εκεί για του Αυστριακούς, οι οποίοι είδαν τον συμπαίκτη τους, Ντράγκοβιτς, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα τέσσερα λεπτά αργότερα.

Εκτός αγωνιστικού χώρου Γιάνκο και Σάλαϊ, εντός παιχνιδιού οι Οκότιε και Πρίσκιν αντίστοιχα, περίπου ένα 20λεπτο πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι «Μαγυάροι» είχαν την αυτοπεποίθηση με το μέρος τους και με σχετική ευκολία πλέον έφταναν μέχρι την περιοχή της Αυστρίας. Θέση στην αναμέτρηση πήρε ο Σεπφ, με τον Χάρνικ να περνάει εκτός, ενώ συνάμα το ίδιο έγινε μεταξύ Κλάινχαϊσλερ και Στίμπερ.

Οι παίκτες της Αυστρίας έχασαν κάθε προσανατολισμό εντός αγωνιστικού χώρου και δεν απέφυγαν το δεύτερο τέρμα στο 87', το οποίο προήλθε έπειτα από αντεπίθεση, με τον Στίμπερ ο οποίος είχε περάσει πριν από οκτώ λεπτά ως αλλαγή, να «κρεμά» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Καθολική υπεροχή των «Μαγυάρων» μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ