Βαθμολογία

Οι 40 εταιρείες που θέλουν οι νέοι Έλληνες

Λίστα με τις 40 εταιρείες στις οποίες θα ήθελαν να εργαστούν οι περισσότεροι Έλληνες της «γενιάς Υ» (18-35 ετών) δημοσιεύει το CareerGuide του Kariera.gr, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην έρευνα, που έγινε για τρίτη χρονιά, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος-Μάιος 2016, έλαβαν μέρος 5.208 νέοι, εκπρόσωποι της γενιάς Υ (γεννημένοι την περίοδο 1980-2000) ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ/ΑΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και τυχαία δειγματοληψία.

Η λίστα έχει ως εξής:

GOOGLE
Coca-Cola Τρία Έψιλον
Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Όμιλος OTE
P&G HELLAS
ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ AE
Ελληνικά Πετρέλαια
Microsoft
Nestlé Ελλάς SA
ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas
PwC
Apple
Deloitte
Aegean
Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε.
ΑΚΤΩΡ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Ιnditex
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
Ernst & Young
Τράπεζα Πειραιώς
MCKINSEY
Όμιλος Υγεία
LIDL ΕΛΛΑΣ
L’Oréal
Mondelēz International Inc.
NIKE
AB Βασιλόπουλος
Alpha Bank
KΟΡΡΕΣ
Όμιλος Τιτάν
Apivita
IKEA
INTRACOM
Μασούτης A.E.
SΚROUTZ
BIC ΒΙΟΛΕΞ
MΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ)
ΔΕΗ
VODAFONE


Στα συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνονται τα εξής:

Η συντριπτική πλειοψηφία στο σύνολό της (73%) επιθυμεί να εργαστεί σε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται στην κατηγορία των ΜΚΟ (4%). Χαμηλά είναι και τα ποσοστά για το Δημόσιο (8%) και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (6%). Δεύτερη σε προτίμηση μετά τον ιδιωτικό τομέα έρχεται η αυτό-απασχόληση με 9%.

Πάνω από το ένα τρίτο των νέων (35%) θέλουν να απασχοληθούν σε μεγάλες εταιρείες (μέχρι 200 άτομα) και το 32% σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.Σε μικρομεσαία επιχείρηση (μέχρι 70 άτομα) θα ήθελα να εργαστεί το 27% και με μικρή, οικογενειακή (έως 10 άτομα) το 6%.

Το 53% των νέων προτιμά να εργαστεί σε Ελληνική εταιρεία και το 47% σε ξένη/πολυεθνική εταιρεία.

Οι εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας και Πληροφορικής, η Βιομηχανία, οι Τράπεζες, Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και Εταιρίες Συμβούλων, οι και οι εταιρείες Ενέργειας/Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών και ο Τουρισμός είναι οι κλάδοι που φαίνεται να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των νέων φοιτητών και αποφοίτων, ενώ ο Αγροτικός Τομέας, οι Κατασκευές, το Λιανικό Εμπόριο και η Βαριά Βιομηχανία τη μικρότερη σχετικά προτίμηση.

HuffPost