Βαθμολογία

Κοινό μέτωπο με Ζάκυνθο η Παναχαϊκή

Μπορεί σε Παναχαϊκή και Ζάκυνθο να θεωρούσαν ότι με τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική τουλάχιστον θα ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης προκειμένου να γλιτώσουν τα χρέη που τις βαραίνουν, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν αγωνιστικά και, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΚΑΠ, δεν απαλλάσσονται από κανένα βάρος. Έτσι, όταν συσταθεί η νέα ΠΑΕ, θα έχει την ευθύνη για το 50% των χρεών της παλιάς.

Με λίγα λόγια, δεν ισχύει για την Παναχαϊκή και τη Ζάκυνθο ό,τι για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Εργοτέλη, οι οποίοι εγκατέλειψαν το πρωτάθλημα κατά τη διάρκειά του.

Επί του θέματος, ο Δημήτρης Τσαουσόγλου, γραμματέας της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, είπε στην εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη»: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε έτσι το συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με τη Ζάκυνθο και θα καταθέσουμε αίτημα ώστε να μπορούμε και εμείς να κάνουμε χρήση της γνωμοδότησης της ΕΠΟ. Είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της Παναχαϊκής να μπορεί να κάνει νέο ξεκίνημα χωρίς τα χρέη του παρελθόντος και θα πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».