Βαθμολογία

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο από τη Στεφανίδη

Μεγάλη μέρα η Τετάρτη (8/6) για την Κατερίνα Στεφανίδη, όχι μόνο γιατί κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση (4,86 μ.), την καλύτερη για εφέτος στον κόσμο, αλλά γιατί τα κατάφερε στο στάδιο, όπου έκανε τα πρώτα της αθλητικά βήματα, στη διοργάνωση του συλλόγου της και μπροστά σε φίλους και συγγενείς.

Είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε απέναντι στον πήχη στο στάδιο της Φιλοθέης, προκειμένου να πάρει μέρος στο Γκαλά Γυναικών. Από το 2007 έως και σήμερα άλλαξαν πολλά στη ζωή της έμπειρης αθλήτριας, δεν άλλαξε όμως η σχέση της με το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», τη Φιλοθέη και το επί κοντώ.

Η 26χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,60 μ. επίδοση καλύτερη από το ρεκόρ διοργάνωσης και συνέχισε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Έβαλε τον πήχη στα 4,74 μ. και έπειτα ξεσήκωσε το κοινό με το εντυπωσιακό και έγκυρο άλμα της στα 4,86 μ., επίδοση που την φέρνει στην 5η θέση όλων των εποχών παγκοσμίως και στην κορυφή του πλανήτη για φέτος.

Παράλληλα το 4,86 μ. βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ανοιχτό στίβο. Η Στεφανίδη στη συνέχεια εντυπωσίασε με τις προσπάθειες της στα 5,00 μ., φράγμα το οποίο φαίνεται πως είναι μέσα στις δυνατότητες της. Η αθλήτρια δεν κατάφερε μόνο να πετύχει μια σπουδαία επίδοση, αλλά να μετατρέψει τον αγώνα σε σόου.