Βαθμολογία

Θετικό μήνυμα από Μοσκοβισί

Ευχάριστα ήταν τα νέα την Τετάρτη (8/6) για την Ελλάδα με τον Πιερ Μοσκοβισί να δηλώνει ότι στις 16 Ιουνίου το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει την αποδέσμευση των δόσεων στην Ελλάδα.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 εκατ. ευρώ σε δόσεις», είπε σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (9/6) συνεδριάζει το EuroWorking Group προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα, τα οποία ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, όμως, η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως όλα θα πάνε καλά και η εκταμίευση θα γίνει κοντά στις 20 Ιουνίου. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε θετικά στη επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, προκειμένου να λάβει απόφαση υπέρ της εισήγησης στον ESM για την εκταμίευση της δόσης.