Βαθμολογία

Σε απεργιακό κλοιό η υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου, οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00 το πρωί.

Παράλληλα, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης, ή θα επισκέπτονται τις δημόσιες δομές υγείας.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση εξόφλησης οφειλομένων ποσών και κάνει λόγο για οσμή σκανδάλου στον τρόπο ελέγχου των παραστατικών ώστε να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις που αφορούσαν το 10% από το 2012.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία με βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, δωρεάν δημόσια υγεία-πρόνοια με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση του νόμου για το ασφαλιστικό και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.