Βαθμολογία

Μπαράζ δικογραφιών στη Βουλή

Μπαράζ δικογραφιών από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κάποιων πολιτικών. Συγκεκριμένα, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη.

Διαβιβάστηκε μία δικογραφία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά του κ Πολάκη, σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών», ενώ αποδίδει στην πολιτεία «εγκληματική ολιγωρία».

Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου και πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ηλ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα ψευδώς έχουν αναγραφεί στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο».

Η τέταρτη και τελευταία αφορά την μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών.

Πάντως, κατά την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα με τους ασθενείς, αλλά ούτε και με την επάρκεια των ασθενοφόρων.

Πηγή: iefimerida.gr