Βαθμολογία

Καζναφέρης: «Υπάρχει πλάνο και όραμα στον Άρη»

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μίλησε ο Κώστας Καζναφέρης σε ραδιοφωνικό σταθμό το Σάββατο (4/6) και στάθηκε στην ευκαιρία που του δόθηκε να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει το στόχο της ανόδου.

Αναφερόμενος στο πρωτάθλημα που τελείωσε, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια δύσκολη διαδικασία τονίζοντας ωστόσο ότι η ομάδα έδειξε ότι δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο. Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Yellow Radio» ο άσος του Άρη:

Για το πως είναι αυτό το καλοκαίρι: «Είναι ένα πολύ καλό καλοκαίρι, εκπληρώσαμε από νωρίς τους στόχους μας».

Για το πως είδε την φετινή χρονιά μιας και είχε γνωρίσει την ομάδα στις καλές εποχές: «Νιώθω τυχερός που γνώρισα την ομάδα στα καλύτερα της, το σημαντικό είναι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα να αναγεννηθεί».

Για το κατά πόσο το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερο ή δύσκολο: «Ήταν ιδιαίτερο όχι δύσκολο, η ομάδα έδειξε ότι δεν αφήνει περιθώρια. Ήταν ιδιαίτερο γιατί συναντήσαμε πράγματα που δεν είχαμε στο μυαλό μας, κακά γήπεδα κακές εγκαταστάσεις, δύσκολες συμπεριφορές παικτών».

Για το τι σκέφτηκε όταν του έγινε η πρόταση τελευταία στιγμή: «Σκέφτηκα ότι πάει να γίνει κάτι μεγάλο, εμπιστεύτηκα και τον πρόεδρο και τους παίκτες που ήρθανε, μίλησα με τον Τάτο και μου είπε ότι υπάρχει όραμα, ότι υπάρχει πλάνο».

Για το αν αισθανόταν κάποιο βάρος μιας και ήταν από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας: «Πάνω από όλα είναι ο Άρης, ο Άρης είναι το μόνο μεγάλο όνομα, μέσα από το σύνολο κερδίζει η ομάδα».

Για την θέση που αγωνίζεται: «Έπαιξα σε όλες τις θέσεις, θυμάμαι να έχω παίξει μέχρι και σέντερ φορ, έχω παίξει δεκάρι, δεξιά-αριστερά, δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς σε ποια θέση παίζω».

Για την football league: «Είναι πολύ δυνατό το πρωτάθλημα, υπάρχουν ομάδες που πρώτα από όλα θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το παιχνίδι και με μια στημένη φάση να κάνουν ένα γκολ, ο Άρης θεωρώ ότι θα κάνει μια ομάδα που θα παίξει ποδόσφαιρο και θα καθαρίζει από το α’ ημίχρονο».

Για τις δυνατές ομάδες της Football League που θα παλέψουν για τις δυο θέσεις: «Θεωρώ ότι του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δυνατό, υπάρχουν τα Τρίκαλα, υπάρχει η Λαμία που έχουν την δυναμική τους, θα υπάρχουν δύσκολες έδρες για αυτό και η ομάδα θα πρέπει να φτιάξει ένα σύνολο παικτών που θα κόψει τον αέρα σε αυτές τις ομάδες».

Για το πρωτάθλημα του χρόνου και τις απαιτήσεις: «Του χρόνου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τον κόσμο που «έλειπε» από το γήπεδο: «Είναι πολύ λογικό να υπάρχει απογοήτευση, αυτό επηρεάζει και τους παίκτες, όλοι θυμούνται τον Άρη με ένα γεμάτο γήπεδο, του χρόνου τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά».

Για το τι του έλεγε ο κόσμος όταν γύρισε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και αυτό χαροποίησε τους φιλάθλους».

Για το στοίχημα ώστε να ξανακερδίσουν τον κόσμο: «Από νωρίς…»

Για το αν η ομάδα πλήρωσε που άφησε να φύγουν ποδοσφαιριστές σαν αυτόν: «Το πρόβλημα ήταν ότι άλλαζε πολλούς ποδοσφαιριστές πλήρωνε αποζημιώσεις, έπαιρναν πολλά λεφτά οι managers».

Για τα χρήματα που πήρε: «Έχω χάσει πολλά χρήματα, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό, ούτε προσφυγή έκανα ούτε τίποτα».

Για τον Ν.Αναστόπουλο: «Έχω συνεργαστεί 3 φορές μαζί του, όλοι γνωρίζουν τον προπονητή μας, είναι λάτρης της πειθαρχίας της τακτικής και φάνηκε η δουλειά του στην διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για το αν είναι αδικημένος ως προπονητής: «Σε αυτό φταίει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην πρώτη στραβή την πληρώνει ο προπονητής».

Για τον κ.Καρυπίδη: «Μιλάει , κάνει πολλά πράγματα»,

Για την ομάδα του 2010 και γιατί δεν υπήρχε συνέχεια: «Η ομάδα ανοίχτηκε πάρα πολύ, έχει μεγάλο budget δεν υπήρχε ισορροπία, για εμένα πάντως εκείνη η χρονιά ήταν ονειρική».

Για την συνεργασία του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ήταν άκρως επαγγελματική, και αυτό μου έκανε κακό στην συνέχεια γιατί σύγκρινα τον κάθε προπονητή μου με εκείνον, είναι ο κορυφαίος προπονητής που έχω συνεργαστεί».

Για το αν είχε κάποιο πρότυπο: «Τον Ναφτί χαιρόμουν να τον βλέπω να κάνει προπόνηση και να παίζει αγώνρς, ήταν πάρα πολύ καλός, με τον Σάκη τον Πρίττα ήταν το καλύτερο δίδυμο που έχω δει .Από εκεί και πέρα είχαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες, αν τους πω ξεχωριστά θα αδικήσω κάποιον».

Για το μέλλον: «Περιμένουμε να γίνει ΠΑΕ η ομάδα και από εκεί και πέρα να συζητήσουμε και εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επαφή .Με έχουν πλησιάσει κάποιες ομάδες αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει ο Άρης .Απλώς φέτος θα ήθελα να κλείσω νωρίς».

Για το αν ονειρεύεται να γίνει αρχηγός της ομάδας: «Είναι τιμή κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει το περιβραχιόνιο, το σημαντικό όμως είναι να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει, το ποιος θα είναι αρχηγός είναι δευτερεύων».