Βαθμολογία

Εφτασαν τους 10 οι νεκροί πρόσφυγες

Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο 25μετρου ξύλινου σκάφους με εκατοντάδες πρόσφυγες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου.Σκάφη του Λιμενικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία ανέσυραν σώα 340 άτομα.

Το τάνκερ clipper Heber, που παρέλαβε 242 άτομα και μία σορό, θα προσεγγίσει λιμάνι της Ιταλίας, όπου οι αρχές θα παραλάβουν τους πρόσφυγες. Τα υπόλοιπα άτομα παρελήφθησαν από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου.

Στο σημείο του ναυαγίου που βρίσκεται 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη, εξακολουθεί να βρίσκεται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ανέλαβαν πλέον οι αιγυπτιακές αρχές.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ), εκτιμάται ότι περισσότεροι από 700 πρόσφυγες μετέβαιναν στο ξύλινο πλοιάριο που είχε προορισμό την Ιταλία. Πληροφορίες από την ελληνική Ακτοφυλακή αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες είναι τουλάχιστον 400 ή 500, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Συνολικά στην Ελλάδα βρίσκονται 52.448 πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση. Στα νησιά παραμένουν 8.505 πρόσφυγες και στο λιμάνι του Πειραιά 1.425.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ