Βαθμολογία

Θέλει παραμονή ο Κώτσιος

Την παραμονή του στο δυναμικό του ΟΦΗ επιθυμεί ο Ηλίας Κώτσιος, αν κρίνει κανείς από τη συνέντευξη που παραχώρησε σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα.

Μιλώντας στη «Live Sport», ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε φέτος η ομάδα του στη Γ’ Εθνική, την άνοδο, αλλά και την έλευση του Νίκου Νιόπλια που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου.

Παράλληλα, ο Κώτσιος υποστήριξε ότι «ο ΟΦΗ ήταν επιπέδου Σούπερ Λίγκας», στάθηκε στα πλαστικά γήπεδα και παραδέχθηκε ότι μέχρις ενός σημείου φοβόταν ότι η πρωτιά θα χαθεί.

Τα αποσπάσματα που αφορούν στον κρητικό σύλλογο:

- Η φετινή σεζόν ήταν αρκετά περιπετειώδης, δεδομένου ότι η άνοδος ήρθε αρκετά πιο δύσκολα απ’ ότι ίσως αναμένονταν. Υπήρχαν στιγμές που νιώσατε ότι δεν θα τα καταφέρετε;

«Υπήρχαν στιγμές στην αρχή της χρονιάς και στο τέλος του πρώτου γύρου που δεν πιστεύαμε στους εαυτούς μας, γιατί δεν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και δεν μπορούσαμε να πάρουμε τις νίκες που θέλαμε. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν με φόβισε. Όμως μια πραγματικά μεγάλη ομάδα με τις κατάλληλες προσθήκες καταφέρνει να ξεπερνάει τις δυσκολίες και αυτό κάναμε».

- Ποιες ήταν οι συνθήκες που συναντήσατε όταν ήρθατε στην ομάδα;

«Κατ’ αρχάς να πω ότι γηπεδικά ο ΟΦH ήταν επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Δεν είμαστε για τέτοιου είδους κατηγορίες. Αλλά από θέματα αγωνιστικότητας υπήρχαν προβλήματα στα πλαστικά γήπεδα, όπου δίναμε πολλούς εκτός έδρας αγώνες. Εκεί δυσκολευτήκαμε αρκετά και χάσαμε και αρκετούς βαθμούς. Όμως με τον καιρό και τις κατάλληλες προσθήκες καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε».

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν;

«Δύσκολη στιγμή όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ είναι κάθε φορά που δεν κερδίζεις. Κάθε κακό αποτέλεσμα ήταν σαν μαχαιριά για εμάς, τον κόσμο και τη διοίκηση της ομάδας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια άτυχη στιγμή, γι΄ αυτό θα πω ότι κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ήταν μια δύσκολη στιγμή».

- Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το μυστικό και παρουσιαστήκατε τόσο αλλαγμένοι στο δεύτερο γύρο;

«Η καλύτερη μεταγραφή ήταν αυτή του προπονητή. Ο κ. Νιόπλιας και ο βοηθός του κ. Κολιτσιδάκης είναι προσωπικότητες που εμπνέουν το σεβασμό. Από εκεί και πέρα κάναμε και κάποιες μεταγραφές πολύ ποιοτικές που ανέβασαν το επίπεδο και στο ήδη υπάρχον υλικό και με πολύ δουλειά καταφέραμε να βγάλουμε κάτι όμορφο στον αγωνιστικό χώρο».

- Ποια ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε ο Νίκος Νιόπλιας και βοήθησε να αλλάξει η εικόνα σας;

«Έδειξε ότι μας πιστεύει και ότι έχουμε αξία σαν ποδοσφαιριστές. Στηρίχτηκε και εκείνος πάνω μας και αυτό μας βοήθησε».

- Υπήρξε κάποια διαφορά στην προετοιμασία σας για το παιχνίδι με τον Φωστήρα, δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα;

«Όχι, δεν υπήρξε καμία διαφορά. Σε αυτά τα παιχνίδια ο κάθε προπονητής έχει τη λιγότερη δουλειά, αφού πρόκειται για αγώνες που κάθε ποδοσφαιριστής περιμένει πώς και πώς. Από τη μεριά του ο προπονητής προσπαθεί κυρίως να μας αποβάλλει το άγχος και την πίεση του κόσμου».

- Είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας και του χρόνου ο ΟΦΗ θα αγωνίζεται στη Football League, μια κατηγορία που η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο. Έχεις ξεκινήσει συζητήσεις με τη διοίκηση αναφορικά με το μέλλον σου;

«Όχι, δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει άλλα θέματα που την απασχολούν όπως η εκκαθάριση, το να γίνει επαγγελματική και το θέμα της παραμονής του προπονητή. Εγώ είμαι ευτυχισμένος που αγωνίστηκα φέτος στον ΟΦΗ και αν μου ζητηθεί να βοηθήσω και του χρόνου θα το κάνω με μεγάλη χαρά».