Βαθμολογία

Aυξήσεις στα διόδια

Από το κύμα αυξήσεων που έρχεται από σήμερα Τετάρτη, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 24%, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα διόδια. Στους περισσότερους οδικούς άξονες οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 0,05 ευρώ έως 0,10 ευρώ, με την εξαίρεση σε κάποιες περιπτώσεις των μεγάλων οχημάτων, όπου φθάνουν και το 1 ευρώ. Αυξάνονται οι τιμές στους μετωπικούς σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης, Μάναρη, Καλαμάτας, Πετρίνας, για οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα και για οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μέτρα, ενώ αναπροσαρμόζονται και οι τιμές στους μετωπικούς σταθμούς Καλαμάτας και Πετρίνας για οχήματα με ύψος έως 2,20 μέτρα.

Επίσης, οι τιμές αυξάνονται στους πλευρικούς σταθμούς Αρφαρών για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, εκτός από δίκυκλα και τρίκυκλα, και στον πλευρικό σταθμό στα Παραδείσια μόνο για οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα 1η Ιουνίου τα βασικά διόδια στους οδικούς άξονες θα διαμορφωθούν ως εξής:

• Στο τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας, της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (κοινοπραξία Νέα Οδός), στα διόδια Αφιδνών θα παραμείνουν σταθερά για τα Ι.Χ. και θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων. Στα διόδια Θήβας θα αυξηθούν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. (3,85 από 3,80 ευρώ) και τα μικρά φορτηγά, 0,10 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά, ενώ θα μείνουν σταθερά για τα δίκυκλα. Τέλος, στα διόδια Τραγάνας οι τιμές θα αυξηθούν 0,05 ευρώ και 0,10 ευρώ για τα μικρά και μεγάλα φορτηγά.

• Στο τμήμα Σκάρφειας - Ραχών (κοινοπραξία Κεντρική Οδός) στα διόδια Αγίας Τριάδας η τιμή των διοδίων παραμένει σταθερή για τα Ι.Χ. και αυξάνεται κατά 0,05 ευρώ για τις άλλες κατηγορίες οχημάτων. Ενώ στα διόδια Μαυρομαντήλας αυξάνεται μόνο για τα μεγάλα φορτηγά.

• Στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Σπάρτης, οι τιμές των διοδίων αυξάνουν κατά 0,05 ευρώ για τα Ι.Χ. σε δύο σταθμούς (Καλαμάτα, Πετρίνα) και για τα φορτηγά σε όλους τους σταθμούς.

• Στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου η τιμή για τα Ι.Χ. αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ (13,30 ευρώ από 13,20 ευρώ), έχει μικρές αυξήσεις σε κάποιες από τις άλλες κατηγορίες οχημάτων και τη μεγαλύτερη αύξηση όλων στα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων (65 από 64 ευρώ).

• Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας οι τιμές για τα Ι.Χ. αυξάνονται κατά 0,10 λεπτά στους σταθμούς Κιάτου και Ρίου και μεμονωμένα σε άλλες κατηγορίες οχημάτων σε κάποιους σταθμούς (λ.χ., τα δίκυκλα και τα μεγάλα οχήματα στον σταθμό Ελευσίνας).

• Τέλος, η Εγνατία Οδός, η οποία χρεώνει σταθερή τιμή στους οκτώ σταθμούς, και η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (τμήμα Μαλιακός - Κλειδί) δεν θα αυξήσουν τα διόδιά τους.

sofokleousin