Βαθμολογία

Τρίτη, 31 Μάιος 2016 20:30 διαχειριστής

Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει στα διόδια της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. όπως δήλωσε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Ειρήνη Σαβρίδου που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ παρά το γεγονός ότι σε αρκετά διόδια αναμένονται αυξήσεις από αύριο 1η Ιουνίου λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 23% σε 24%.

Οπως υπογράμμισε η κ. Σαβρίδου η εταιρεία αποφάσισε να μην προβεί σε καμία αύξηση και έτσι τα διόδια Πελασγίας, τα διόδια πλευρικά για Γλύφα, στο ύψος Μοσχοχωρίου, στη Γυρτώνη, στο Μακρυχώρι, (μετωπικά - πλευρικά), στον Πυργετό, στην Λεπτοκαρυά και στο Κλειδί, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή και ανατίμηση τιμολογίου. Ωστόσο αναμένονται αυξήσεις σε αρκετά διόδια από αύριο 1η Ιουνίου.

Ειδικότερα στους παραχωρημένους οδικούς άξονες (λ.χ. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας - Πάτρας) οι αυξήσεις που δεν θα ισχύσουν σε όλους τους σταθμούς διοδίων και θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 0,05 ευρώ έως 0,010 ευρώ ανά σταθμό, ανάλογα με το ύψος της σημερινής χρέωσης.

Για παράδειγμα, στο τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας (κοινοπραξία Νέα Οδός), η τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. παραμένει σταθερή στα μετωπικά διόδια Αφιδνών (3,25 ευρώ) και Τραγάνας (3,80 ευρώ), ενώ αυξάνεται κατά 0.05 ευρώ στα μετωπικά διόδια Θήβας (3,85 ευρώ από 3,80). Αντίθετα η Εγνατία Οδός, που παραμένει υπό κρατικό έλεγχο, θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ, χωρίς να τη μετακυλήσει τα διόδια.

Πηγή: taxydromos.gr