Βαθμολογία

Μπροστά 8 μονάδες η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Μεγάλο προβάδισμα τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις αποφάσεις του Eurogroup που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας​ για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής (27/5).

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%, η Ένωση Κεντρώων 4%. Δυναμική είσοδο κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συγκεντρώνει 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι. Από 1% συγκεντρώνουν οι Λαϊκή Ενότητα και η Εθνική Ενότητα. Στο 21% η αδιευκρίνιστη ψήφος, στο 3,5% το άκυρο/λευκό και στο 15% η αποχή.

Στην παράσταση νίκης – ειδικότερα στο ερώτημα ποιο πιστεύετε ότι στις ερχόμενες εκλογές θα επικρατήσει, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 54%, έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία των πολιτών και συγκεκριμένα το 41% δεν επιθυμεί ούτε κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. ούτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, το 31% απαντά πως θέλει κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 24,5% υπό τον Αλέξη Τσίπρα.