Βαθμολογία

«Επιτυχημένη σεζόν, αν και παίζαμε συνεχώς επί 14 εβδομάδες»

Μια εξαιρετική σεζόν ολοκληρώνεται και επίσημα την Παρασκευή (27/5) με μια γιορτή σε τοπικό μαγαζί για την Τριγλία Ραφήνας. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής κατετάγη στην 3η θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής πίσω μόνο από τον ΟΦΗ και τον Φωστήρα, ενώ έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ για πρώτη φορά.

Το a-sports.gr επικοινώνησε με τον προπονητή Ηλία Καλοπήτα, ο οποίος αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα σημαντικότερα γεγονότα της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ας ξεκινήσουμε με το Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ (η Τριγλία είχε ηττηθεί στους προηγούμενους τέσσερις τελικούς που αγωνίστηκε, ο ένας υπό την αιγίδα της ΕΠΣΑ το 1987). Ποιο ήταν το μυστικό γι’ αυτή την ιστορική επιτυχία;

«Σίγουρα, όταν επιτυγχάνεται ο οποιοσδήποτε στόχος, έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους. Το καλοκαίρι έγινε ένας σχετικά καλός σχεδιασμός. Υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της διοίκησης και εμένα, αποκτήθηκαν καλοί παίκτες χωρίς να υπερβούμε σε μεγάλο βαθμό το μπάτζετ μας.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε σωστή καθοδήγηση και ένα πλάνο που εφαρμόστηκε από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίρνουν και τη μεγαλύτερη μερίδα. Το Κύπελλο ήταν ένας από τους στόχους μας».

Στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, αντίθετα, ηττηθήκατε από τον Ιάλυσο και αποκλειστήκατε στα ημιτελικά. Τι έφταιξε;

«Εμείς παίζαμε επί 14 συνεχείς εβδομάδες Τετάρτη - Κυριακή λόγω μεσοβδόμαδων αγώνων για το Κύπελλο ή κάποιων εξ αναβολής αναμετρήσεων του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυτό. Σε ομάδα με όχι τόσο μεγάλο ρόστερ και πολλούς τραυματισμούς, η κούραση έπαιξε το ρόλο της. Τολμώ να πω ότι και που φτάσαμε μέχρι εκεί ήταν επιτυχία.

Από εκεί και πέρα, αυτά που έγιναν στη Ρόδο δεν τα έχω ξαναδεί. Το ματς δεν διεξήχθη σε καθόλου σωστά πλαίσια και ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία για μένα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά λέω την αλήθεια. Υπήρξαν αντιδράσεις από την ομάδα μας, όμως δεν είχαν αντίκρισμα. Οι παίκτες μου, πάντως, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια».

Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα πίσω από ΟΦΗ και Φωστήρα. Καθόλου κακό πλασάρισμα.

«Ο στόχος αρχικά ήταν η γρήγορη παραμονή, κάτι που ουσιαστικά επετεύχθη από τον πρώτο γύρο, στον οποίο ήμασταν αήττητοι. Μετά παιχνίδι με παιχνίδι είδαμε ότι μπορούσαμε να πάμε καλά. Βέβαια, για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να είσαι καλός στις λεπτομέρειες.

Εγώ το έχω ξαναζήσει αυτό. Εμείς δεν ήμασταν καλοί στις λεπτομέρειες. Μόνο όταν τις κοιτάς, μπορείς να το πετύχεις, παρ’ όλα αυτά, όμως, ήταν μια πολύ επιτυχημένη σεζόν για το σύλλογο».

Θα παραμείνετε στην ομάδα και τη νέα σεζόν;

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη διοίκηση. Στην ουσία αύριο (σ.σ.: 27/5) ολοκληρώνεται η σεζόν. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε».

Η ομάδα Νέων κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σκοπεύετε να προωθήσετε παιδιά αν παραμείνετε στον πάγκο της Τριγλίας; Θέλετε να μας κατονομάσετε κάποιον παίκτη που έχει ξεχωρίσει;

«Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία γιατί εγκυμονεί κινδύνους. Με την έννοια ότι αν δεν δω κάποιο παιδί να προπονείται και να παίζει στην ομάδα μου, δεν μπορώ να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη.

Σαφώς υπάρχουν παιδιά από το εφηβικό τμήμα που έχω δει και πιστεύω πως έχουν προσόντα για να προωθηθούν του χρόνου αλλά μέχρι εκεί. Είτε είμαι εγώ είτε όχι, θεωρώ ότι η ανδρική ομάδα της Τριγλίας θα ενδιαφερθεί για το εφηβικό της τμήμα».

a-sports.gr