Βαθμολογία

Θέλει να μείνει στον ΟΦΗ ο Περογαμβράκης

Τις δυσκολίες της χρονιάς που ολοκληρώθηκε αλλά και την επιθυμία του να παραμείνει στον ΟΦΗ τόνισε με δηλώσεις του την Πέμπτη (26/5) ο Αλέξης Περογαμβράκης.

Ο αρχηγός της ομάδας του Ηρακλείου αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου της ανόδου και στα εμπόδια που κλήθηκε να ξεπεράσει η ομάδα, μίλησε για το μέλλον του και την αγάπη που έχει για τον ΟΦΗ και στάθηκε ακόμη στις σχέσεις του με τον προπονητή και τη διοίκηση. Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio:

Για το καλό τέλος της φετινής περιόδου: «Πέρασαμε μια δύσκολη χρονιά με μεγάλη στενοχώρια όμως ευτυχώς στο τέλος πανηγυρίσαμε την άνοδο γιατί το αξίζαμε. Όμως, όπως εξελίχθηκε η χρονιά, ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για όλη την ομάδα».

Για το ότι φέτος φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΟΦΗ για πρώτη φορά: «Σίγουρα, όταν φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΟΦΗ έχεις μεγάλες ευθύνες. Σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεσαι, η υπευθυνότητα που πρέπει να έχεις είναι μεγάλη».

Για την παραμονή του στον ΟΦΗ: «Πίστεψα στον εαυτό μου πολύ, όπως και στην ομάδα και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που έμεινα. Ήθελα πάρα πολύ, ως προσωπικό στόχο να βοηθήσω την ομάδα να ξεφύγει από αυτές τις κατηγορίες. Να αποτελέσει παρελθόν για τον ΟΦΗ η παρουσία του σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα για να παραμείνω στον ΟΦΗ».

Για το τι έπαιξε ρόλο για την παραμονή του: «Το να μείνω στον ΟΦΗ ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί είχα προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Έχω μεγαλώσει στον ΟΦΗ, τον πονάω και δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες και ενώ προηγούμενως είχε διαλυθεί. Οι άνθρωποι της ομάδας μου συμπεριφέρθηκαν τέλεια, είναι υπεύθυνοι ως παράγοντες και μου άρεσε που έβαλαν ως πρώτο στόχο την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Δεν το σκέφτηκα και πολύ για να μείνω, ήθελα να μείνω και έμεινα. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι δύσκολο το να φεύγεις από τη Σούπερ Λίγκα και μέσα σε λίγους μήνες να βρίσκεσαι στη Γ’ Εθνική. Όμως, όταν αγαπάς μια ομάδα και την πονάς, δεν είναι και εύκολο να φύγεις. Ήθελα να φύγω από την ομάδα όταν εκείνη θα βρίσκεται ψηλά».

Για το κακό ξεκίνημα του ΟΦΗ: «Δυστυχώς όταν άρχισε η ομάδα, νομίζαμε ότι θα παίρναμε τα ματς επειδή ήμασταν μόνο ο ΟΦΗ. Όταν μάλιστα ξεκινήσαμε με αρνητικά αποτελέσματα, υπήρξε ψυχολογικό πρόβλημα και η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι στην αρχή της χρονιάς έγιναν αρκετά λάθη που ευτυχώς διορθώθηκαν στον δεύτερο γύρο».

Και για τη μετάλλαξη στο δεύτερο γύρο: «Ήρθαν κάποια παιδιά που μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στην πίεση και επιπλέον ήρθε ένας προπονητής που άλλαξε το επίπεδο της ομάδας. Πλέον, η ομάδα ήταν επιπέδου Σούπερ Λίγκα. Όλα αυτά μας ώθησαν ώστε να κάνουμε αυτόν το δεύτερο γύρο. Όταν είσαι στον ΟΦΗ, σε οποιαδήποτε κατηγορία, έχεις πάντα πίεση».

Για την πρόταση που είχε από την Ιταλία τον προηγούμενο Ιανουάριο: «Επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν τόσο εύκολο το να φύγω. Έπαιξε ρόλο και η οικογένεια μου αλλά και ότι δεν θέλω να φύγω από τον ΟΦΗ με αυτόν τον τρόπο. Δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή έχω οικογένεια και πρέπει να σκέφτομαι πάνω από όλα εκείνη».

Για το μέλλον του στον ΟΦΗ: «Έχω την ομάδα πάνω από όλα. Αν έρθει πρόταση θα το σκεφτώ αλλά πρώτα από όλα θα μιλήσω με τη διοίκηση. Ονειρεύομαι να πάει η ομάδα εκεί που πρέπει να είναι. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Στόχος προσωπικός και ομαδικός πρέπει να είναι η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα. Αλλιώς γιατί να μείνω; Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση, τώρα αλλάζουν όλα. Εννοείται ότι θέλω να μείνω αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται».

Για το μήνυμα που στέλνει προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Ο κόσμος για εμένα είναι το παν της ομάδας. Αυτός με βοήθησε να παίξω σε αυτή την ομάδα, αυτός είναι η ψυχή της ομάδας και όλη η Ελλάδα τι έγινε την Κυριακή. Εγώ από την πλευρά μου το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον κόσμο».

Για τη συνεργασία του με τον Νίκο Νιόπλια: «Πάνω από όλα είναι τιμή για εμένα να δουλεύω μαζί του. Δεν τον γνωρίζα πριν και δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ. Είναι ένας άψογος επαγγελματίας και από την ημέρα που ήρθε, έδειξε ότι η ομάδα βρισκόταν στη Σούπερ Λίγκα. Μόνο έτσι θα πήγαινε μπροστά η ομάδα».

Για τη συμβολή της διοίκησης στην επίτευξη του στόχου της ανόδου: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διοίκηση κάποιοι άνθρωποι που είναι σωστοί σε όλα. Αγαπούν την ομάδα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον οικονομικό τομέα και το θέμα είναι να μείνει ο Νίκος Νιόπλιας. Να γίνει μια σωστή δουλειά και από εκεί και πέρα όλα θα βρουν το δρόμο τους».