Βαθμολογία

Τέλος στην αφαίρεση βαθμών στη Football League

Αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα της Β' Εθνικής της σεζόν 2016-17. Και η κυριότερη διαφοροποίηση είναι ότι πλέον δεν θα αφαιρούνται μεσούσης της περιόδου βαθμοί στις ομάδες από τη διαδικασία επιτήρησης στις αδειοδοτήσεις. Τα πέντε στάδια πλέον θα προβλέπουν επίπληξη στο πρώτο, πρόστιμο στα τρία επόμενα και -3 για την επόμενη σεζόν μαζί με περιορισμό μεταγραφών στο τελευταίο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αλλοιώνεται η αγωνιστική συγκομιδή των ομάδων στο πρωτάθλημα με συνεχείς αφαιρέσεις βαθμών (φέτος υπήρχε -3 τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο στάδιο της επιτήρησης για το τρέχον πρωτάθλημα).
Αυτή η διαφοροποίηση συμφωνήθηκε ήδη μεταξύ ΕΠΟ και Ένωσης Β' Εθνικής, έπειτα από συνάντηση που υπήρξε την Τρίτη (24/5), σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr των δύο πλευρών στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Σε αυτή συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της ΕΠΟ Χρήστο Υφαντή, ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδοτήσεων Γιώργος Δημητρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής Σπύρος Καλογιάννης, ο αντιπρόεδρος Αντώνης Ρέλλας και η υπεύθυνη του αγωνιστικού Μάρω Βρεττού.
Πάντως, ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας ότι η διαδικασία της επιτήρησης είναι ένα προληπτικό μέτρο ελέγχου της βιωσιμότητας των ΠΑΕ και για αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται στη δεύτερη κατηγορία τις αφορά τους πάντες χωρίς εξαιρέσεις.
Επιπρόσθετα, συμφωνία υπήρξε και στο ζήτημα της ολικής εξόφλησης του εξοδολογίου των διαιτητών, το οποίο πέρα από τα χρήματα της αμοιβής που θα δίνονται επί τόπου οι γηπεδούχοι θα μπορούν να τακτοποιούν μέχρι την Τρίτη (ή 48 ώρες μετά τα ματς), ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτό στην αναμέτρηση Χανιά - Κέρκυρα φέτος. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι αγώνες θα διεξάγονται και μόνο αν δεν υπάρξει η εξόφληση εντός της προθεσμίας θα τιμωρείται η ανακόλουθη ομάδα με τον μη ορισμό της στο επόμενου παιχνιδιού της.
Oυσιαστικά αυτές οι εξελίξεις έρχονται να θεραπεύσουν μια σειρά υπερβολών και αποτελούν αναμφίβολα επιτυχία των θέσεων της Ένωσης Β' Εθνικής.
Από εκεί και πέρα, η μεγαλύτερη στήριξη της Β' Εθνικής τίθεται επί τάπητος και σε επίπεδο κορυφής σήμερα Πέμπτη (26/5), αφού οι Καλογιάννης και Ρέλλας ως νόμιμοι εκπρόσωποι των ομάδων της Β' Εθνικής βλέπουν και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη.
Να σημειωθεί ότι όλα τα ζητήματα της Β' Εθνικής, που ήδη συμφωνήθηκαν και θα τεθούν σε ισχύ στο νέο πρωτάθλημα θα επικυρωθούν στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (πιθανότερη ημερομηνία η 14η Ιουνίου).