Βαθμολογία

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους

Συντρίμμια της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της EgyptAir στη θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας ανακοίνωσαν πως βρήκαν οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις, μία και πλέον ημέρα μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Τα αντικείμενα -«μέρη των συντριμμιών του αεροσκάφους και αντικείμενα των επιβατών» σύμφωνα με την στρατιωτική ανακοίνωση- θα εξεταστούν από αιγύπτιους και ξένους ερευνητές που βρίσκονται στο Κάιρο.

Σύμφωνα με διαρροές από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, η ενημέρωση από την αιγυπτιακή πλευρά μιλά για εντοπισμό καθίσματος και ανθρώπινου μέλους.

Σε ανακοίνωση των αιγυπτιακών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το Reuters, αναφέρεται πως τα αντικείμενα βρέθηκαν 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας. Προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών.

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του αιγυπτιακού στρατού, ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους οικείους των επιβαινόντων.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε προκληθεί σύγχυση μετά από αναφορά πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια, η οποία τελικά είχε αποδειχθεί αβάσιμη.

Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα την Παρασκευή η αιγυπτιακή τηλεόραση, τα μέσα των αιγυπτιακών δυνάμεων είχαν βρει αντικείμενα των επιβατών και χτενίζουν την περιοχή για τα μαύρα κουτιά.

Η αρχική αναφορά της αιγυπτιακής κρατικής τηλεόρασης μιλούσε για αντικείμενα των επιβατών και σημείωνε πως το αιγυπτιακό ναυτικό χτενίζει την περιοχή για τα μαύρα κουτιά.

Από την πλευρά της, και η αεροπορική εταιρεία ανέφερε στη συνέχεια πως έχουν βρεθεί συντρίμμια και εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της για «το τραγικό δυστύχημα».

Newsroom ΔΟΛ