Βαθμολογία

«Με την υπάρχουσα νομοθεσία ο Αρης δεν μπορεί να πάρει άδεια»

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης, αλλά και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis 95,5»:

«Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία ο Άρης δεν μπορεί να πάρει άδεια από εμάς Και επειδή έχω τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη είπαμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε όριο για να πάρει ο Άρης το πιστοποιητικό από εμάς για να παίξει ο Άρης στη Β’ Εθνική. Ακόμη δεν έχει κατατεθεί ο αθλητικός νόμος. Πιθανόν όχι μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι σαφές με την γνωμοδότηση που έγινε και την αλλαγή στάσης μας.

Μην νομίζετε ότι η αλλαγή στάσης έγινε για τον Άρη. Αυτή τη στιγμή είναι 150 ΠΑΕ υπό εκκαθάριση που έχουν χαθεί τα ίχνη τους από το υπουργείο ανάπτυξης. Δεν υποβάλλουν χαρτιά, δεν ορίζουν εκκαθαριστές, δεν λύνουν την εκκαθάριση και είναι εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ χωρίς να μπορούν να διαγραφούν. Γι’ αυτό προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για 15 ΚΑΕ περίπου. Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά αυτή τη στιγμή, στις μισές εταιρείες Α’ και Β’ Εθνικής πρέπει να γίνει μήνυση από τον αρμόδιο υπουργό να ανακληθεί η άδεια γιατί τα ίδια κεφάλαια έχουν πέσει κάτω από το 10%. Το ίδιο και στην πλειοψηφία των ΚΑΕ συμπεριλαμβανομένων των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Όταν από τις 14 ΚΑΕ υποβάλλουν χαρτιά στο ΓΕΜΗ μόνο έξι.

Άλλες 5-6 στο ποδόσφαιρο δεν υποβάλλουν. Υπάρχουν εταιρείες που πρωταγωνιστούν στη Β' Εθνική και έχουν πέντε χρόνια να υποβάλλουν στοιχεία στο υπουργείο ανάπτυξης. Πρέπει να κληθούν να συμπληρώσουν τα κεφάλαιά τους ειδάλλως να ανακληθούν οι άδειές τους. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το τρικ, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, να συνυπολογίζουν τις αξίες των αθλητών τους στα ίδια κεφάλαια. Προσπαθούμε όσο περνάει από το χέρι μας να εξυγιάνουμε το σύστημα. Δυστυχώς μπροστά μας βρέθηκε ο Άρης και ο ΟΦΗ...».

Για τη Β' Εθνική: «Σε πέντε ΠΑΕ της Β' Εθνικής απαγορεύτηκε να συμμετέχουν στο στοίχημα γιατί έχουν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής σε χειραγωγημένους αγώνες. Άλλες πέντε τις συζητούμε τώρα με σοβαρά στοιχεία από την ΟΥΕΦΑ. Και μιλάμε για δέκα από τις 18 ΠΑΕ. Είναι τυχαίο που δύο ΠΑΕ της Β’ Εθνικής αποχώρησαν; Που μία αγωνίζεται χωρίς εγγυητική, εννοώ την Παναχαϊκή και άλλη μια δεν έπαιξε γιατί δεν είχε να πληρώσει τους διαιτητές; Πρέπει να εξυγιανθεί το σύστημα με οποιοδήποτε κόστος».