Βαθμολογία

Κοντά σε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία ο Πανσερραϊκός

Προ των πυλών της εμπλοκής της στα κοινά του Πανσερραϊκού βρίσκεται η γερμανική «Deutsche Fussball Invest», όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, το ραντεβού της διοίκησης των «Λιονταριών» με τους εκπροσώπους της χρηματοοικονομικής εταιρείας αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, βέβαια, πρέπει να κρατήσουν ένα ποσοστό, καθώς ο σύλλογος αποτελεί νεοσύστατη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας Γιοργκ Τσάιτς και Μάρκο Κοβαλέφσκι θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους, προκειμένου να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους, οι οποίοι αναμένεται να μπουν ως συμπαίκτες στη μετοχική σύνθεση της μακεδονικής ΠΑΕ.

Ο Τσάιτς, μάλιστα, μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για τις τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι σκοπός είναι να εκπαιδευτούν παίκτες και εν συνεχεία να μεταπωληθούν.

«Γενικά η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορείς να επενδύσεις και ειδικά ο Πανσερραϊκός. Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να επενδύσουμε εδώ για να εκπαιδεύσουμε παίκτες και να τους μεταπωλήσουμε», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος της «Deutsche Fussball Invest».

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

«Την Πέμπτη θα ξαναμιλήσουμε. Έχουμε κάποιες μικρές εκκρεμότητες. Πρέπει να συμφωνήσουμε για την τιμή. Θα κάνουμε μια προσφορά. Πιστεύω τις επόμενες δύο εβδομάδες όλα θα πάνε θετικά».

Μιλάμε για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών;

«Ναι, αυτός είναι ο σκοπός μας και η πολιτική της εταιρείας. Θέλουμε να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο, να έρθουμε εδώ και μαζί με τους υπεύθυνους της ομάδας να φτιάξουμε ένα καλό τιμ. Ξέρουμε ότι έχει το δικό της dna η ομάδα και όλοι μαζί θα πάμε τον Πανσερραϊκό εκεί που του αξίζει».

Εκτός από την αξιοποίηση των ταλέντων θα είναι στόχος η άνοδος στη Super League;

«Δεν θα λέγαμε όχι για μία άνοδο, αλλά η πολιτική της εταιρείας είναι να εκπαιδεύσει παίκτες, να τους μεταπωλήσει και μαζί με αυτό θα έρθουν και οι επιτυχίες, αλλά και να έρθουν και άλλοι νεαροί που θα τους πουλήσουμε. Αυτός καθαρά είναι ο σκοπός. Δεν θα λέγαμε όχι αν έρθει η άνοδος, είναι μέσα στα πλάνα μας».

Οι εντυπώσεις σας ποιες είναι ως τώρα;

«Πολύ καλές. Η πόλη μου άρεσε πολύ, οι άνθρωποι που ρώτησα ήταν πολύ θετικοί. Η διοίκηση είναι πολύ καλή, απαρτίζεται από πολύ καλούς ανθρώπους. Οι εγκαταστάσεις είναι καλές, αλλά χρειάζονται βελτιώσεις με επιπλέον κεφάλαια. Τις επόμενες ημέρες θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά».

Ως εταιρεία δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες;

«Εκτός της Ελλάδας έχουμε στόχο την Δανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και Πορτογαλία. Έχουμε μιλήσει με κάποιες ομάδες εκεί πέρα και πιστεύουμε ότι τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε κλείσει δύο ομάδες».

Θα μπουν κάποια άτομα στη διοίκηση;

«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ανησυχία στο σύλλογο και τη διοίκηση του. Με κοινή συνεργασία θα επιλέξουμε τους ανθρώπους του Δ.Σ. Οι περισσότεροι θα είναι Έλληνες παρά ξένοι. Τις αποφάσεις θα τις πάρουμε τις επόμενες μέρες και αφού ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις με τη διοίκηση. Μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις».

Σχετικά με το θέμα του προπονητή θα υπάρξουν αργότερα εξελίξεις;

«Θα γίνουν συνομιλίες τις επόμενες ημέρες και γι' αυτό το θέμα και για των ποδοσφαιριστών. Μαζί με τη διοίκηση θα μιλήσουμε».

Θα οργανωθούν οι ακαδημίες και οι δεύτερες ομάδες;

«Αυτό είναι μεγάλο ατού του Πανσερραϊκού που έχει ταλέντα και τα εκπαιδεύει. Είναι ένας λόγος που ήρθαμε εδώ. Θέλουμε να το επεκτείνουμε και να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται για να μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο με παίκτες από εδώ, αλλά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Χρήματα υπάρχουν;

«Ναι, για όλα αυτά χρειάζονται χρήματα αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ».

Έχετε αναλάβει δηλαδή τον Πανσερραϊκό;

«Ακόμα δεν υπάρχει δυνατότητα επίσημων ανακοινώσεων. Έγιναν οι πρώτες συζητήσεις σε θετικό κλίμα. Δημιουργήσαμε τη βάση για περαιτέρω συζητήσεις σε θετικό κλίμα ώστε ίσως σε 14 μέρες να έχουμε αποτελέσματα».

Θα καταφέρει το πρότζεκτ αυτό να γεμίσει το γήπεδο;

«Στόχος είναι να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο με ταλέντα από την περιοχή. Τότε ο κόσμος θα ταυτίζεται με την ομάδα και φυσικά το γήπεδο θα είναι γεμάτο».

Θα έρθουν και Γερμανοί παίκτες;

«Θέλουμε να φέρουμε κάτι θετικό από τη Γερμανία. Τη γερμανική νοοτροπία και οργάνωση και τον τρόπο σκέψης. Όλοι μαζί να οργανώσουμε και να ανεβάσουμε το επίπεδο του συλλόγου σε ένα γερμανικό πρότυπο που δεν υπάρχει εδώ».

Οι Γερμανοί σε οικονομικό επίπεδο μας στενοχωρούν. Σε αθλητικό επίπεδο θα κάνουν τους Σερραίους να χαμογελάσουν;

«Θέλουμε να φέρουμε τη γερμανική νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης».