Βαθμολογία

«Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα εποχή»

Τη σημασία της κατασκευής του αγωγού αερίου TAP εξήρε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας όπου παρέστη σήμερα για τα εγκαίνια των έργων. «Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και καθιστά την Ελλάδα κόμβο στην περιοχή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP πραγματοποιείται σε μια κομβική χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την περιοχή ευρύτερα και συμπίπτει χρονικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Η επιτυχημένη ολοκληρώση της αξιολόγησης αίρει την αβεβαιότητα γύρω από την οποία βρισκόταν τη οικονομία το προηγουμενο διάστημα και οδηγεί σε ένα ευνοίκο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι, «συμφωνα με τις προβλέψεις, στο δευτερο εξάμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», ενώ επισήμανε πως «η συμφωνία διευθέτησης του χρέους θα ελευθερώνει πόρους για επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης».

Ειδικότερα για τον αγωγό, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τα εγκαίνια του TAP σηματοδοτoυν τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας με μεγάλη οικονομική και γεωστρατηγική σημασία».

«Ο TAP είναι μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Επισήμανε τέλος ότι η εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης συνιστά θεμέλιο λίθο της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ σε ό,τι αφορά τη γεωστρατηγική σημασία σημείωσε ότι η ενέργεια να γίνει μπορεί γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας για όλους στην περιοχή μας.

parapolitika.gr