Βαθμολογία

«Έχουμε την ευθύνη για το έκτρωμα με τις φανέλες του Ηλυσιακού»

Με διάθεση αυτοκριτικής ο Σταύρος Αμανατίδης, θέλησε να αναλάβει πρώτος την ευθύνη για την ήττα (3-0) στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ από το Χαλάνδρι την Τετάρτη (11/5).

Ο αρχηγός του Ηλυσιακού τόνισε ότι οι παίκτες είναι υπαίτιοι για το «έκτρωμα» που παρουσιάστηκε με τις φανέλες των «κιτρινόμαυρων» στη Ριζούπολη και σημείωσε πως ντρέπεται για ό,τι συνέβη. Συγκεκριμένα είπε: «Δυστυχώς αποτελούμε μέρος μιας απο τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Ηλυσιακού. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να αναλάβω πρώτος εγώ και μετά τα υπόλοιπα παιδιά την ευθύνη για το χθεσινό έκτρωμα που παρουσιάστηκε με τις φανέλες του ΗΛΥ. Πρώτα εμείς οι πιο παλιοί(εγώ, Τζώρτζης, Σηφάκης) περιμέναμε πως και πως ένα τίτλο με την ομάδα. Δικαιολογίες δεν χωράνε για τέτοια εμφάνιση. Τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα, δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία για κανέναν. Όταν παίζεις ενα τελικό, δεν μπορεί να είσαι αδιάφορος. Να τελειώνεις το παιχνίδι με μια κίτρινη κάρτα, να έχεις τρεις τελικές και εκατοντάδες λάθη. Στο ποδόσφαιρο όλοι δεχόμαστε τις κακές μέρες μιας ομάδας και ενός παίκτη. Η αδιαφορία όμως δεν δικαιολογείται. Ντρέπομαι για αυτό που συνέβη χτες, πρέπει να βρούμε ψυχικές δυνάμεις να τελειώσουμε ομαλά τη χρόνια. Και στο τέλος όλοι στην ομάδα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Ηλυσιακός υπάρχει, θα βρει το δρόμο του με όσους αγαπάνε και πονάνε την ομάδα!»

Παράλληλα μίλησε και ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.

«Αναμφισβήτητα κανείς δεν περίμενε αυτή την εμφάνιση σε ένα τόσο ιστορικό αγώνα. Χωρίς καμία δικαιολογία ήμασταν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών. Χρωστάμε στον κόσμο μας, ένα τεράστιο συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χθεσινή του συμπεριφορά...Στην καλύτερη μέρα των φιλάθλων μας, παρουσιάσαμε το χειρότερο μας εαυτό. Τους πληγώσαμε βαθύτατα, αδικώντας την προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη χρονιά. Οφείλουμε όμως να βρούμε τα αποθέματα και να πάμε παρακάτω. Να ολοκληρώσουμε τη σεζόν όσο το δυνατό ψηλότερα, σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο και από εκεί και πέρα να γίνει συζήτηση και κριτική. Ο Ηλυσιακός υπάρχει και αξίζει να ονειρεύεται! Θα επανέλθουμε, μαθαίνοντας από αυτό το πάθημα…», ήταν τα λόγια του.