Βαθμολογία

Το Instagram αλλάζει

Η νέα αναβάθμιση του Instagram φέρνει σημαντικές αλλαγές στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μία από τις οποίες έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους χρήστες.

Η σημαντικότερη από τις αλλαγές είναι η αντικατάσταση του, κλασικού πλέον, εικονιδίου το οποίο είχε γίνει συνώνυμο με το ίδιο το instagram τα τελευταία πέντε χρόνια. Το νέο εικονίδιο είναι περισσότερο μοντέρνο και μινιμαλιστικό, χρησιμοποιώντας πολυχρωμία με έντονα χρώματα, αλλά η ριζική αυτή αλλαγή δεν άρεσε σε όλους.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι οι βελτιώσεις στο design του app, με ένα πολυαναμενόμενο «καθαρό» και μίνιμαλ look, ακολουθώντας τη μόδα που ξεκίνησε η Apple με το iOS 7. H προηγούμενη βασική χρωματική παλέτα που περιλάμβανε μπλε και σκούρο γκρι, έχει αντικατασταθεί σχεδόν εξολοκλήρου με το λευκό, ενώ το ελάχιστο πορτοκαλί έγινε πλέον κόκκινο.

Η αλλαγή του λογότυπου  έχει ...εξαγριώσει αρκετούς από τους φανς και χρήστες του κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι τονίζουν πως δεν είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι το οποίο συνδέεται άμεσα με την επιτυχία της εφαρμογής, ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν απλά ότι διαφωνούν με τη νέα αισθητική.