Βαθμολογία

«Κάποιοι έχασαν το μέτρημα...»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης πανηγύρισε την άνοδο με την Κέρκυρα απέναντι στην πρώην του ομάδα, τον Απόλλωνα και στη συνέντευξη Τύπου δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει βέλη προς τον Μπάμπη Τεννέ χωρίς να τον κατονομάσει. Ο τελευταίος, άλλωστε, σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι ΑΕΛ, Κέρκυρα είχαν πολύ καλές διοικήσεις και έτσι εξασφάλισαν διαιτητική εύνοια. Μάλιστα, ο Μακεδόνας προπονητής είπε με νόημα: «Ο Απόλλων έχει εξαιρετική διοίκηση, αλλά δυστυχώς κάποιοι έχασαν το μέτρημα»! Αναλυτικά είπε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στη διοίκηση που ήταν κοντά μας, στον κόσμο, στο τιμ μας, στα παιδιά που υπήρχαν δίπλα μου. Συγχαρητήρια σε όλους και στα παιδιά που ήταν από την αρχή της χρονιάς και έβαλαν πλάτη και στα παιδιά που ήρθαν μετά. Πετύχαμε μία δίκαιη άνοδο. Περιμένουμε τα δύο επόμενα για να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Η Κέρκυρα δεν έχει μόνο καλή διοίκηση, αλλά και καλούς ποδοσφαιριστές και καλό προπονητικό τιμ. Το λέω αυτό γιατί πριν μία εβδομάδα κάποιος συνάδελφος είπε ότι η Κέρκυρα και η Λάρισα ανεβαίνουν, γιατί έχουν καλές διοικήσεις και έφτασε στο σημείο να μειώσει δύο Έλληνες προπονητές δύο ομάδων και περίπου πενήντα ποδοσφαιριστές. Ο Απόλλων έχει εξαιρετική διοίκηση, φερέγγυα διοίκηση, αλλά δυστυχώς κάποιοι έχασαν το μέτρημα πιο νωρίς... Ας έχουμε, λοιπόν, λίγο το μυαλό μας και ας μη μειώνουμε τεράστιες προσπάθειες ομάδων, προπονητών και ποδοσφαιριστών. 

Υπήρχαν ποδοσφαιριστές, που, ενώ αγωνιστικά είχαν πετύχει το στόχο τους, εξωαγωνιστικά βρέθηκαν στην κάτω κατηγορία. Όλο αυτό το πρόβλημα είχε να το αντιμετωπίσει η ομάδα, αλλά και ο προηγούμενος προπονητής, που θεωρώ ότι έβαλε κι αυτός τις δικές του βάσεις, έχοντας να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Με απογοητευμένους ποδοσφαιριστές. Αυτό που λέω συνέχεια ήταν το πόσο σημαντικό στάθηκε το ότι πήραμε τα τρία πρώτα ματς –με Λαμία εδώ, Λάρισα έξω, Παναιγιάλειο εδώ- που μας άλλαξαν την ψυχολογία, μέχρις ότου φθάσουμε στην περίοδο του Ιανουαρίου, όταν κι ενισχυθήκαμε. Από εκεί και πέρα, είχαμε σταθερή πορεία...».

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του απάντησε: «Είναι η σειρά μου αυτή πάντα: είμαι προπονητής εκεί που με εμπιστεύονται και με θέλουν. Αν υπάρξει τέτοιο κλίμα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα...».

Για τη δική του πρόθεση: «Σε καλές συνθήκες, εννοείται. Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάκτυλό μας... Αλλά δεν είναι ακόμη ο καιρός του. Θα έρθει τότε, εύχομαι να έρθει με το Πρωτάθλημα και, από εκεί και μετά, κρίνουμε όλοι. Κι εμείς και οι διοικούντες...».

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος είπε: «Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς, αν παίρναμε το αποτέλεσμα, θα ήμαστε και μαθηματικά στη SuperLeague. Kαταφέραμε και κερδίσαμε. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε λίγο νωχελικοί. Στην πορεία ανεβήκαμε και στο τελευταίο τέταρτο του α’ ημιχρόνου δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν τα καταφέραμε, αλλά με δύο γκολ στο β’ μέρος, ως το 70’, μας έδωσε τη δυνατότητα, μετά, να κρατήσουμε, να κυκλοφορήσουμε και να τελειώσουμε το ματς.

Ήταν ένα πολύ δίκαιο αποτέλεσμα. Αν δεν κάνω λάθος, οι τελικές πρέπει να ήταν... 9-2, 9-3, κάτι τέτοιο. Και δίκαια, αλλά και δύσκολα πήραμε αυτή την άνοδο. Δεν ήταν εύκολη χρονιά. Γιατί πολλοί λένε ότι, μετά το λάθος του Απόλλωνα η ομάδα βγήκε εύκολα... Όχι! Αν ήσαστε μέσα στην ομάδα, μέσ’ τα αποδυτήρια, θα βλέπαμε αν ήταν εύκολα τα πράγματα...».

Πηγή: corfusports.com