Βαθμολογία

Μπαξεβάνος: «Κάναμε το ανθρωπίνως δυνατό για να χάσουμε»

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα «παιδαριώδη λάθη» των παικτών του στην κυριακάτικη (8/5) αναμέτρηση με την Καλλιθέα. Παράλληλα, ο τεχνικός του Κισσαμικού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ματς που απομένουν, αφού φοβάται να μη χαλάσει η μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας του.

Οι δηλώσεις του Μπαξεβάνου στη συνέντευξη Τύπου: «Να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια στην Καλλιθέα. Είχαμε πει αυτήν την εβδομάδα απέναντι σε μία ομάδα που για μένα είναι αν όχι ή καλύτερη, από τις καλύτερες μεσοεπιθετικά στην κατηγορία. Αυτό φάνηκε ειδικά από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, που νομίζω εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και υπήρχε ένας πανικός.

Νομίζω όμως ότι από το 20λεπτο και μετά η ομάδα ισορρόπησε, ήταν αυτή που έπρεπε μέσα στο γήπεδο, κατόρθωσε και πέτυχε ένα γκολ από μία στημένη φάση, μπορούσε να βγει στην αντεπίθεση με εύκολες πάσες και να κάνει δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλιθέα είχε τον έλεγχο. Είναι γεγονός. Νομίζω όμως πως τα προβλήματα που μας δημιούργησε προήλθαν από ατομικά μας λάθη. Αυτό είναι που με στεναχώρησε πολύ. Παιδαριώδη λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέλος κάναμε το… ανθρωπίνως δυνατό για να χάσουμε.

Αυτό που δε μου αρέσει και το έχω πει είναι ότι αυτή η καλή εικόνα που είχαμε μπορεί να χαλάσει στα τελευταία παιχνίδια. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Θέλω να έχω παίκτες με φιλοδοξία και σήμερα αυτό δεν το είδα. Κάναμε τα πάντα για να χάσουμε στο τέλος το παιχνίδι. Απίστευτα λάθη, επαναλαμβάνω.

Από εκεί και πέρα, όμως, ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πίεση, πιο πολύ για το γόητρο, συνεχίζουμε, έχουμε τρία παιχνίδια, ψάχνουμε συνέχεια κίνητρο για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα. Εύχομαι και πάλι ό,τι καλύτερο στην Καλλιθέα».

Ερωτηθείς για την έλλειψη κινήτρου ή την επιρροή από άλλους παράγοντες, ο Σπύρος Μπαξεβάνος απάντησε: «Σίγουρα μπορώ να πω ότι επηρεαστήκαμε ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού και από τη ζέστη και από την υγρασία. Τα παιδιά της Καλλιθέας είχαν μία ταχύτητα παραπάνω από τα δικά μας. Να τα δικαιολογήσω, κάνουν όλη τη χρονιά προπόνηση σε πλαστικό, δηλαδή εμείς παίζουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή στο χόρτο και αυτό ήταν.

Είναι σίγουρα κάτι που επηρεάζει, αλλά νομίζω δεν υπάρχουν δικαιολογίες από τη στιγμή που υπάρχει ένας τέτοιος καλός αγωνιστικός χώρος. Παίζεις χωρίς πίεση και μπορείς να βγάλεις πράγματα μέσα στο γήπεδο. Για μένα απαγορεύεται να μην τα βγάλεις. Δηλαδή αν δεν το κάνεις σε τέτοια ματς, πότε θα το κάνεις; Σε παιχνίδια που παίζεις με το πιστόλι στον κρόταφο και πρέπει να πάρεις αποτέλεσμα;»

Ο Νίκος Τζημογιάννης, σκόρερ του γκολ του Κισσαμικού, από την πλευρά του, είπε: «Γνωρίζαμε όλη την εβδομάδα ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Στο πρώτο 20λεπτο η Καλλιθέα μπήκε πάρα πολύ δυνατά και μπορούσε εύκολα να προηγηθεί με 1 ή 2-0. Παρόλα αυτά εμείς από μία στημένη φάση καταφέραμε να προηγηθούμε, ισοφαριστήκαμε και από εκεί και πέρα το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Δυστυχώς, όπως είπε κι ο προπονητής μας πληρώσαμε τα παιδαριώδη λάθη, τα οποία μας στοίχισαν τον βαθμό. Καλή συνέχεια να ευχηθώ στα παιδιά της Καλλιθέας, καλή δύναμη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε κι εμείς θα κοιτάξουμε σε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια να μην χαλάσουμε την εικόνα που έχουμε δημιουργήσει τόσο καιρό».

Ερωτηθείς αν τα προβλήματα της Καλλιθέας επηρέασαν την εικόνα του Κισσαμικού, ο Τζημογιάννης ήταν σαφής: «Δεν νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίον η ομάδα μου δεν είχε καλή εικόνα σήμερα. Ο καθένας είναι επαγγελματίας. Μπορεί να έχουμε σωθεί, μπορεί να έχουμε μια καλή πορεία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παρουσιάζεται αδιάφορος στο γήπεδο. Πιστεύω ότι δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Ο καθένας ατομικά πρέπει να ρυθμίζει την αυτοσυγκέντρωσή του».