Βαθμολογία

«Πιστεύαμε ότι θα μας βοηθήσει ο Ολυμπιακός!»

Σε πιθανή συμβολή του Ολυμπιακού στην άνοδο της Παναχαϊκής ήλπιζε ο Μιγκέλ Πέδρο και οι συμπαίκτες του, ωστόσο όπως παραδέχθηκε «τίποτα δε συνέβη». Με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «zerozero.pt», που δημοσιεύθηκε την Τρίτη του Πάσχα (3/5), ο Πορτογάλος μέσος του συλλόγου της Πάτρας μετέφερε στους συμπατριώτες του τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στην Ελλάδα.

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος στην αρχή της σεζόν. Αγωνίζομαι στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος για μία ομάδα, η οποία είχε στόχο να παλέψει για την άνοδο, αλλά όταν έφτασα διαπίστωσα ότι δεν είχε φιλοδοξίες για τίποτα. Δεν υπήρχε προπονητής, δεν είχε υπήρχε πρόεδρος, κάποιοι παίκτες αποχώρησαν», είπε αρχικά ο Πέδρο.

Εν συνεχεία, ο άσος της Παναχαϊκής «ενέπλεξε» τον Ολυμπιακό: «Είχαμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε ότι πίσω από το πλάνο της ομάδας να ανέβει κατηγορία ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα βοηθούσε και θα υποστήριζε την Παναχαϊκή, αλλά τίποτα δε συνέβη».

Αναφερόμενος στο μέλλον του είπε: «Μαζί με τον εκπρόσωπό μου θα εξετάσουμε τις προτάσεις και θα δούμε. Τώρα θέλω να τελειώσω το συμβόλαιό μου».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πληρώνεται με εκχώρηση που έχει γίνει από τα τηλεοπτικά έσοδα της ΠΑΕ, ο Πέδρο απάντησε: «Είναι αλήθεια. Το συμβόλαιό μου συνδέεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και γι' αυτό δεν μπορώ να το λύσω. Η διοργανώτρια ουσιαστικά με πληρώνει».

Σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο υπογράμμισε: «Έκανα κάποια καλά παιχνίδια και ξέρω πως ό,τι συνάντησα στην Παναχαϊκή δεν συμβαίνει σε άλλες ελληνικές ομάδες. Καμία τύχη... Οι προπονητές στην Πορτογαλία, πάντως, είναι καλύτεροι».

Τέλος, ο Πέδρο παραδέχθηκε: «Δεν ακολούθησα αυτό που μου έλεγαν τα μέλη της οικογένειάς μου. Εγώ σκέφτηκα τα χρήματα που θα κέρδιζα για να βοηθήσω τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Εμπιστεύτηκα, όμως ανθρώπους που δεν έπρεπε».