Βαθμολογία

«Είμαι ο ίδιος άνθρωπος που απέλυσαν στην Ελλάδα»

Προσπαθεί ακόμα και ο ίδιος να συνειδητοποιήσει τι πέτυχε. Δεν είχε κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα σε υψηλό επίπεδο ο Κλαούντιο Ρανιέρι και το έκανε με τη Λέστερ εκπλήσσοντας όλον τον κόσμο.

Ο Ιταλός τεχνικός λίγες ώρες μετά από αυτό το απίστευτο επίτευγμα μίλησε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό και μεταξύ άλλων δεν ξέχασε την Ελλάδα αφήνοντας κι αιχμές. Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχω αλλάξει, είμαι ο ίδιος άνθρωπος με εκείνον που καθόταν στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας. Αν το έχει ξεχάσει κανείς. Είμαι 64 ετών και παλεύω για μεγάλο διάστημα, πάντα όμως με θετική διάθεση από την πλευρά μου. Πάντα πίστευα πως θα κέρδιζα ένα πρωτάθλημα κάποια στιγμή στην καριέρα μου. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος με εκείνον που απολύθηκε από την Ελλάδα, ίσως κάποιοι μάλιστα εκεί να ξέχασαν την διαδρομή μου».

Για το πως έζησε το παιχνίδι της Τσέλσι με την Τότεναμ, είπε: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις αμέσως. Η Τότεναμ κέρδιζε στο ημίχρονο και μας άγχωσε. Όταν σκόραρε ο Κέιχιλ άρχισα να σκέφτομαι πως κάτι μπορεί να γίνει τώρα. Πανηγύρισα το γκολ του Αζάρ. Η μόνη αφιέρωση που μπορώ να κάνω είναι προς όλους. Πάντα λέω προσπάθησε, προσπάθησε σκληρά και πίστεψε στον εαυτό σου».

Για το μέλλον του, είπε: «Θα παραμείνω στην Λέστερ. Αυτή είναι μία χρονιά που δεν μπορεί να επαναληφθεί. Την επόμενη στόχος μας είναι η πρώτη δεκάδα».

Τέλος για το αν μπορεί μία «Λέστερ» να κάνει την έκπληξη και στην Ιταλία, δήλωσε: «Θα πρέπει να μοιράσουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά με διαφορετικό τρόπο για να συμβεί κάτι τέτοιο».