Βαθμολογία

Η FIBA δεν αναγνωρίζει πλέον την Aba Liga

Η συνάντηση της FIBA με δεκατέσσερις (14) εθνικές ομοσπονδίες στο Παρίσι έφερε εξελίξεις, με την παγκόσμια ομοσπονδία να ενημερώνει πως δεν αναγνωρίζει πλέον την Aba Liga! Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η συνάντηση της FIBA με δεκατέσσερις (14) ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που έλαβε χώρα το Μεγάλο Σάββατο (30/4) στο Παρίσι έβγαλε ειδήσεις. Η σημαντικότερη; Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε πως αποσύρει την αναγνώρισή της προς την Aba Liga "ελέω τις πρόσφατες εξελίξεις στις χώρες που απάρτιζαν τη Γιουγκοσλαβία, την ώρα που ελήφθησαν υπόψιν όλες οι περαιτέρω πληροφορίες από τις εθνικές ομοσπονδίες που απάρτιζαν τη λίγκα".

Πέραν αυτού βέβαια, η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε αναλυτικότερη ενημέρωση αναφορικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε κάθε χώρα προκειμένου να προχωρήσει στις αντίστοιχες ενέργειες. Εξάλλου, την Τρίτη του Πάσχα (3/5) θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση της FIBA με την Euroleague με σκοπό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να λήξουν οι "εχθροπραξίες". Παραμένει πάντως αμφίβολο αν θα προκύψει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, αφού -μέχρι στιγμής- καμία εκ των δύο πλευρών δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της.