Βαθμολογία

Τεννές: «Άκουσε τους αυλοκόλακες»

Ο Μπάμπης Τεννές σημείωσε πως είχε τη μικρότερη ευθύνη για τη συμμετοχή έξι ξένων στον αγώνα Πανελευσινιακός - Απόλλων. Δηλώσεις σχετικά με τη γκάφα που έγινε στην Ελευσίνα με τη χρησιμοποίηση έξι ξένων ποδοσφαιριστών έκανε για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του ο Μπάμπης Τεννές. Ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα, που είχε πάρει την ευθύνη και είχε παραιτηθεί, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε ότι είχε τη μικρότερη ευθύνη, ενώ σημείωσε πως δεν τον αιφνιδίασε ότι η παραίτησή του έγινε δεκτή, αφού: «άκουσε πέντε - έξι αυλοκόλακες». Μάλιστα, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τεννε:

Για το περιβόητο παιχνίδι με την Ελευσίνα: «Είναι γεγονός ότι δεν μίλησα καθόλου μετά από αυτό το ματς και έπρεπε να το κάνω. Στο παιχνίδι με την Ελευσίνα έγινε ένα τραγικό λάθος. Ανέλαβα την ευθύνη της πράξης αυτής, παρά το γεγονός πως τα 15 άτομα που βρίσκονται πίσω από τον προπονητή έχουν πολύ πιο καθαρό μυαλό και θα έπρεπε να κάνουν κάτι για να μην συμβεί. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ίσως είχα τη μικρότερη ευθύνη για το λάθος αυτό. Ήταν μεγάλο λάθος του Μονεμβασιώτη που έκανε δεκτή την παραίτηση μου, ακούγοντας πέντε – έξι αυλοκόλακες. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της ομάδας στην περίοδο τη δική μου και την επόμενη μέρα. Τα νούμερα με επιβεβαιώνουν πλήρως».

Για τους λόγους που πήρε την ευθύνη: «Ο Απόλλων είχε την δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο ακόμα και μετά την αφαίρεση των έξι βαθμών εξαιτίας του τραγικού λάθους. Πήρα την ευθύνη, αλλά στο συγκεκριμένο ματς είχα τη λιγότερη συμμετοχή στο λάθος. Κάποιος έπρεπε να πάρει στις πλάτες του αυτό το τραγικό λάθος και κάποιος έπρεπε να δείξει λίγο φιλότιμο και να πάρει την ευθύνη. Ε, το έκανα εγώ».

Για το αν αιφνιδιάστηκε με την επιλογή του προέδρου: «Δεν με αιφνιδίασε το ότι έγινε δεκτή η παραίτηση μου. Άτομα γύρω από τον πρόεδρο που είχαν θέματα μαζί μου φρόντισαν να συμβεί αυτό που συνέβη».

Για το αν Κέρκυρα και ΑΕΛ είχαν εύνοια: «Θεωρώ ότι η ΑΕΛ και η Κέρκυρα είχαν πολύ καλές διοικήσεις. Στο διάστημα που ήμουν στον Απόλλωνα, η ομάδα με ήταν με διαφορά πρώτη αν απομονώσουμε τις έξι πρώτες αγωνιστικές. Κάτι έγινε και άλλαξε αυτό. Όταν λέω καλές διοικήσεις, εννοώ ότι οι δύο αυτές ομάδες είχαν εξασφαλίσει διαιτητική εύνοια που είναι σημαντικό στην πορεία μιας ομάδας. Ο Απόλλωνας θεωρώ πως είχε αδικηθεί από τη διαιτησία».

Για την κόντρα του με τον Κούγια: «Είναι θεμιτό ο Κούγιας να ασχοληθεί με την ανταγωνιστική ομάδα της ΑΕΛ που είναι ο Απόλλωνας. Αδικεί ανθρώπους κάποιες φορές. Με είχε πει βαψομαλιά και προπονητή της παράγκας. Τίποτα από τα δύο δεν είναι αλήθεια. Δεν είχα καμία επαφή με τον Μητρόπουλο, όταν είχε επαφή μαζί του όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε με τον Τσακογιάννη έχω συνεργαστεί, ούτε με τον Μπέο».

Για το αν τα παιχνίδια της Football League στήνονται: «Η αίσθησή μου είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι μακράν το χειρότερο των τελευταίων ετών και από ποιότητα και από αξιοπιστία. Υπάρχουν ομάδες και παίκτες που διαβάζουμε ότι δεν έχουν να φάνε και να βάλουν βενζίνη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά δεν νομίζω ότι γράφεται και λέγεται για χειραγώγηση είναι ψέμα. Ίσως η ανάγκη οδηγεί κάποιος προς τα εκεί. Επιβάλλεται η πολιτεία να ψάξει τι συμβαίνει σε αυτό το πρωτάθλημα».