Βαθμολογία

Γ’ Εθνική: Τα σενάρια παραμονής για τις Λαρισινές ομάδες

Κι όμως υπάρχουν ελπίδες και για τον Δωτιέα Αγίας και για τον Τύρναβο και για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η βαθμολογία έχει ως εξής:

Του Βασίλη Παπαχατζή

Φιλιππιάδα 37

Τσαριτσάνη 35

Τύρναβος 33

Αγιά 33

Πύρασος 33

Έτσι έχουμε πέντε ομάδες για μία θέση σωτηρίας. Η Φιλιππιάδα έκανε «δώρο» με την ήττα της από τον Αιγινιακό (3-1) αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε κανείς. Τσαριτσάνη Τύρναβος «αυτοκτόνησαν» με σκορ 0-0, η Αγιά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ρήγα Φεραίο στην έδρα της (1-4) και ο Πύρασος (ευτυχώς) ήρθε ισόπαλος με τον Οπούντιο 0-0.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν το πρόγραμμα δίνει περισσότερες ελπίδες στον Οικονόμο γιατί έχει ήδη τρείς βαθμούς από τον Φωκικό και τελευταία αγωνιστική τα παίζει όλα για όλα με την Νίκη Βόλου στη Νέα Ιωνία που μπορεί να του φτάνει και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Από την άλλη ο Τύρναβος με την Αγιά έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Ο Τύρναβος έχει και τα δύο παιχνίδια εκτός έδρας σε Αγχίαλο με τον τοπικό Πύρασο και στον αδιάφορο πρωταθλητή Αιγινιακό.

Η Αγία αγωνίζεται εκτός έδρας με το Καραϊσκάκη που θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην δεύτερη θέση και το τελευταίο παιχνίδι που είναι και το πιο καθοριστικό με Φιλιππιάδα στην έδρα της. Ο Πύρασος έχει και αυτός τρείς βαθμούς με τον Φωκικό έτσι το ματς με τον Τύρναβο θα είναι καθοριστικό.

Όμως δεν εξαρτάται από τις ομάδες μας. Πρέπει η Φιλιππιάδα να μην ξεπεράσει τους 41 βαθμούς στα επόμενα ματς με Πιερικό εντός έδρας και Δωτιέα στην Αγιάς.

Ο Οικονόμος έχει 38 βαθμούς και θέλει νίκη στον Βόλο για να φτάσει 41. Ο Τύρναβος που έχει 33 πρέπει να κερδίσει και τα δύο ματς για να φτάσει στους 39 όπως και η Αγιά. Στο παιχνίδι είναι και ο Πύρασος με 33 αλλά με παιχνίδι με τον Φωκικό θα πάει 36 έτσι θα κριθούν όλα την επόμενη αγωνιστική με τον Τύρναβο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια και μετά η διαφορά των γκολ.

Ας ελπίσουμε να εννοήσουν τα αποτελέσματα μια από τις ομάδες μας.