Βαθμολογία

Απεργία διαρκείας για τους δημοσιογράφους

Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο Αθηναϊκό πρακτορείο) από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) την Παρασκευή, μετά από την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του ΔΣ. της ΠΟΕΣΥ, για να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, κατά τις ημέρες των απεργιών επιτρέπεται:

- Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

- Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.