Βαθμολογία

«Έκλεισε» το πακέτο των έμμεσων φόρων

Στο 24% από 23% αυξάνεται ο ΦΠΑ, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος γνωστοποίησε επίσης ότι δεν θα ανέβει ο μειωμένος του 13%. Οι νέες επαφές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και Γιώργου Χουλιαράκη με τους δανειστές συνεχίστηκαν την Τετάρτη (20/4).

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οικονομικό επιτελείο επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, το ΔΝΤ ζητά άμεση μείωση στις 8.182 ευρώ και η ευρωπαϊκή πλευρά σταδιακή μείωση στο συγκεκριμένο ύψος.

Υπενθυμίζεται ότι σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση εντός Απριλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στην Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη (19/4) τη θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν την Πέμπτη (21/4) από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι στις 17:00 προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και στο τραπέζι θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.