Βαθμολογία

Πέθανε ο Γιάννης Βόγλης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε την Τετάρτη (20/4) ο Γιάννης Βόγλης. Ο σπουδαίος και αγαπημένος ηθοποιός τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, έχοντας υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις μέσα σε δύομιση μήνες και υποφέροντας από ειλεό.

Ο Βόγλης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν.

Στη διάρκεια της θεατρικής του σταδιοδρομίας συνεργάστηκε με τους Έλλη Λαμπέτη, ΑλέκοΑλεξανδράκη, Μάνος Κατράκη κ.ά. Στο σινεμά συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Ερόικα», «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» και «Κορίτσια στον Ήλιο».

Επίσης εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης. Υπήρξε μέλος του θιάσου «Ανατολή» κατά τη δεκαετία του '80. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης και με τη σκηνοθεσία. Τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.