Βαθμολογία

Γεωργιάδης: «Ακολούθησαν πιστά το πλάνο»

ιπλό παραμονής πήρε στη Ριζούπολη ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης το απόγευμα της Παρασκευής (16/4) κάνοντας μία μεγάλη έκπληξη.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Κώστας Γεωργιάδης δεν θα μπορούσε να μην είναι χαρούμενος με την εικόνα της ομάδας του. Απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, εξήγησε πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνουν καθημερινά, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον νεαρό Βαφέα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και γνωρίζαμε ότι με την αλλαγή προπονητή άλλαξε και η φιλοσοφία, γιατί πλέον προσπαθεί να οργανώσει ορθολογικά το παιχνίδι της. Το γνωρίζαμε αυτό από το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Κισσαμικό. Αυτό που προσπαθεί να κάνει σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο είναι το πιο δύσκολο παγκοσμίως και όσες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πιστά το πλάνο και είπα προηγουμένως ότι το αποτέλεσμα για μένα ήταν αναμενόμενο. Δεν υπήρχε ίχνος αλαζονείας, αλλά είχαμε δείξει ανταγωνιστικοί και με την ΑΕΛ και με τη Λαμία. Δηλαδή με ομάδες ποιοτικές που πρωταγωνιστούν. Είναι ο καρπός της προσπάθειας που κάνουν τα παιδιά στην προπόνηση και η προσήλωσή τους στον αγωνιστικό μας στόχο. Πλέον ο Αγροτικός Αστέρας έχει προφίλ και αυτό δεν οφείλεται ούτε στο 1% σε μένα, αλλά σε αυτούς. Τους ξεζουμίζουμε και δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πετύχουμε τον στόχο. Ο στόχος δεν πρέπει να τους ξεγελάσει. Στο μυαλό μου ποτέ δεν υπήρξε η παραμονή. Στόχος μας είναι το κάθε ματς και η βελτίωσή τους μέσα από τις προπονήσεις.

Συγχαρητήρια στον κόουτς γι' αυτό που είδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς και θα αποδώσει σύντομα καρπούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί δύσκολα συναντάς τέτοια φιλοξενία. Πέρα από ότι ο Απόλλων είναι μία ποιοτική ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή, έχει πολύ καλούς ανθρώπους και γύρω της. Και ως αντίπαλος ποδοσφαιριστής πέρασα δύσκολες στιγμές εδώ. Ο Απόλλων ήθελε την άνοδο και την πήρε και εμείς είχαμε πάρει και τότε αποτέλεσμα. Και τότε η συμπεριφορά σας ήταν άψογη».

Σε ερώτηση αν μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον ίδιο, είπε: «Εμείς δίνουμε την κατεύθυνση. Αν οι δέκτες δεν έχουν υψηλό επίπεδο ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τα καλύτερα εργαλεία αν δεν θέλουν να λειτουργήσουν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο προπονητής. Αυτοί κάνουν τους προπονητές καλούς και κακούς».

Για το ντεμπούτο του Βαφέα, συμπλήρωσε: «Οι συνθήκες είναι τέτοιες στην Ελλάδα που λέμε για ταλέντα και τα αφήνουμε εκτός αγωνιστικού χώρου, πάνε δανεικοί και εμείς οι προπονητές ποτέ δεν παίρνουμε το θάρρος να τα βάλουμε. Ειδικά στη θέση του στόπερ και σε ένα τέτοιο δύσκολο ματς, είναι πολύ σημαντικό να μπει και να δείξουμε ότι είναι ταλέντο. Πρέπει να μας το αποδείξει. Δεν του έκανα καθόλου χάρη. Τον πιστεύω πολύ.

Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει φόβος για νεαρό προπονητή να χρησιμοποιήσει νεαρό και να τον εμπιστευτεί. Εγώ δεν φοβάμαι. Πέρα από το γκολ ήταν εξαιρετικός απέναντι σε παίκτες που έχουν διεκδικήσει πρωταθλήματα και έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Το μέλλον του ανήκει».