Βαθμολογία

Λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών

Δύσκολες στιγμές περνούν οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών, καθώς η εταιρεία κήρυξε πτώχευση την Τετάρτη (13/4). Η ιδιοκτησία της επιχείρησης επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (14/4) και να εξηγήσει τους λόγους του λουκέτου, αλλά αυτή διεκόπη καθώς οι εργαζόμενοι έκαναν την εμφάνισή τους στο ΕΒΕΑ και με τα πνεύματα να είναι οξυμένα.

Αίτημά τους, βέβαια, αποτελεί η καταβολή αποζημιώσεων και εξελίξεις αναμένονται μετά το ραντεβού της επόμενης εβδομάδας με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Από την πλευρά τους, Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι έστρεψαν τα πυρά τους στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της οδηγεί τις επιχειρήσεις στο κλείσιμό τους.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει "τα αυγά και τα πασχάλια". Λουκέτα, απολύσεις, ασφυξία παντού. Ο κ. Μάρδας δηλώνει ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία" και ότι "φέτος είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με πέρυσι".

Μπορεί να δοκιμάσει να τα πει αυτά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους και στους ανέργους;», αναφέρεται σε κοινή δήλωση της συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ. Όλγας Κεφαλογιάννη και του συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστου Σταϊκούρα.

Με τη σειρά του, το Ποτάμι αναφέρει τα εξής: «Άλλοι 450 εργαζόμενοι (αυτή τη φορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών) είναι χωρίς δουλειά. Η αντιαναπτυξιακή πολιτική, η εχθρότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα capital controls οδηγούν καθημερινά σε νέα, μικρά και μεγάλα, λουκέτα.

Τώρα ούτε συγκεντρώσεις, ούτε συναυλίες θα οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φωνές των απολυμένων δε θα φθάσουν καν στα υπουργικά γραφεία. Ο μακάριος ύπνος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχιστεί».