Βαθμολογία

Γιατί πρέπει να κλείνουμε το κινητό στην πτήση

Σε κάθε πτήση θα ακούσετε την αεροσυνοδό να λέει από το μεγάφωνο ότι πρέπει να βάλετε το κάθισμά σας σε όρθια θέση και να απενεργοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο, και τις ηλεκτρονικές συσκευές, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης. Όλοι το ακούνε, λίγοι είναι, όμως, εκείνοι που το κάνουν.

Όπως αναφέρει η Independent, μπορεί το αεροπλάνο να μην κινδυνεύει να πέσει αν δεν κλείσετε το κινητό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργείτε προβλήματα.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θα προκαλέσετε πρόβλημα στην επικοινωνία των πιλότων, οι οποίοι θα ακούνε μέσα από τα ακουστικά τους, αυτόν τον ενοχλητικό, μακρόσυρτο ήχο, που δημιουργείται όταν «μπερδεύονται» τα σήματα των δικτύων.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου το πρόβλημα στην επικοινωνία μπορεί να είναι μεγαλύτερο και να αφορά εκείνη που έχουν οι πιλότοι με τον πύργο ελέγχου, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Παρ' ολ' αυτά, αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις και, πλέον, πολλές είναι οι εταιρείες που επιτρέπουν στους επιβάτες να έχουν τα κινητά του τηλέφωνα ανοιχτά.

ΗuffPost