Βαθμολογία

Ανακοίνωσαν την Εθνική Ενότητα Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος

Τον νέο πολιτικό τους φορέα ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (8/4) οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος, με το κόμμα να ονομάζεται Εθνική Ενότητα.

Ο μέχρι τώρα πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ θα έχει τη θέση του προέδρου μέχρι τουλάχιστον το πρώτο συνέδριο του κόμματος, ενώ ο Τ. Μπαλτάκος έχει αναλάβει το ρόλο του γενικού γραμματέα.

Αμφότεροι δήλωσαν ότι η Εθνική Ενότητα θα κινείται στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού και ανέφεραν πως έχουν ξεκινήσει επαφές με πολιτικές προσωπικότητες για να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός της Δεξιάς.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν το νεοσύστατο κόμμα συνέχεια της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας του Αβέρωφ και του Καραμανλή.

«Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις», είπαν Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας. Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα», δήλωσε ο Τ. Μπαλτάκος, ενώ αναφερόμενος στο εάν έχει ακόμη επαφές με τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ήταν στενός του συνεργάτης όσο ο Μεσσήνιος πολιτικός ήταν πρωθυπουργός, είπε: «Με τον Σαμαρά έχουμε μιλήσει πολύ στο παρελθόν, δεν χρειάζεται πια».