Βαθμολογία

Αποχή λογιστών και φοροτεχνικών

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αντιδρώντας στις αλλαγές του Ασφαλιστικού, που τους θίγουν, όπως λένε, βάναυσα.

Λογιστές και φοροτεχνικοί αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 18 Απριλίου, ημέρα που θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στη Γ' ΔΟΥ, όπου πραγματοποίησαν συνέλευση, ενώ μετά από λίγη ώρα απέκλεισαν το χώρο, στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει: «Κλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS. Παράλληλα, σήμερα προχωρούν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα. Διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές».

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί -πολύ απλά- δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι – λογιστές φοροτεχνικοί – στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος. Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγή: patrastimes.gr