Βαθμολογία

Ξεκινούν υπερατλαντικές πτήσεις από Αθήνα

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, έτσι και φέτος επιστρέφουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος μεγάλοι Αμερικανικοί και Καναδικοί αερομεταφορείς με σκοπό να συνδέσουν απευθείας την Αθήνα με μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

Νέα Υόρκη

Κατά τη διάρκεια του peak της τουριστικής σεζόν θα πραγματοποιούνται 3 πτήσεις για Νέα Υόρκη καθημερινά. Συγκεκριμένα η Delta Airlines, η οποία κλείνει φέτος 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα έχοντας μεταφέρει πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβάτες από το 1991, προσφέρει καθημερινές απευθείας πτήσεις προς Νέα Υόρκη (Αεροδρόμιο JFK) από σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου. Μάλιστα από 17 Ιουνίου και έπειτα, θα υπάρξει και δεύτερη πτήση λόγω μεγάλης ζήτησης. Τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να διαρκέσουν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου

Από τη μεριά της, η United Airlines έχει προγραμματίσει μία καθημερινή πτήση για Νέα Υόρκη (Αεροδρόμιο Newark) από τις 26 Μαΐου έως και τις 6 Οκτωβρίου.

Φιλαδέλφεια

Η δεύτερη αμερικανική πόλη που θα συνδεθεί με την Αθήνα είναι η Φιλαδέλφεια, με την American Airlines να διαθέτει καθημερινές πτήσεις από 6 Μαΐου έως 29 Οκτωβρίου.

Καναδάς

Η Air Canada θα πετάει για Τορόντο από τις 4 Μαΐου μέχρι 23 Οκτωβρίου με 5 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες θα μετατραπούν σε καθημερινές από τον Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Επίσης θα παρέχει πτήσεις και για Μόντρεαλ, ξεκινώντας με 2 εβδομαδιαίες από τις 7 Μαΐου και αυξάνοντας τες σταδιακά σε 4 και 5 για τους καλοκαιρινούς μήνες, με τελευταίο δρομολόγιο στις 14 Οκτωβρίου.

Μια επίσης καναδική εταιρία, η Air Transat, η οποία ειδικεύεται στις πτήσεις τσάρτερ θα προσφέρει και αυτή δρομολόγια για Μόντρεαλ από τις 2 Μαΐου έως τις 24 Οκτωβρίου, και για Τορόντο από τις 9 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου.