Βαθμολογία

Καταγγελίες-σοκ από τον Πολλαετίδη

Πολλά και διάφορα κατήγγειλε τη Δευτέρα (4/4) ο Γιάννης Πολλαετίδης, αναφορικά με όσα προηγήθηκαν του αγώνα με τον Λαγκαδά, καθώς και τη διαιτησία.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis 95,5 FM», ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς υποστήριξε ότι μερικοί παίκτες του ενοχλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Επιπλέον, ο Πολλαετίδης τόνισε ότι οι αντίπαλοι ήθελαν να στήσουν ακόμα και το σκορ, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία, τη χαρακτήρισε «καραστημένη» και μίλησε με λεπτομέρειες.

«Κατ’ αρχήν να πούμε ότι μιλάμε για ανθρώπους θρασύδειλους που έπαιρναν με απόκρυψη και μιλούσαν ανώνυμα. Στην αρχή ήθελαν, χρησιμοποιούσαν και ωραίους όρους, να γυριστεί ένα έργο. Να πάμε σε ένα σκορ που ήθελαν αυτοί. Εμείς το αποκλείσαμε σε κάθε περίπτωση και μετά αυτοί είπαν «θα χάσετε ό,τι και να γίνει», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς τι τους είπαν, ο Πολλαετίδης απάντησε: «Συγκεκριμένο σκορ, ημίχρονα, τελικά, στην αρχή ισοπαλία και μετά ήττα».

Αναφορικά με τις ενοχλήσεις που δέχθηκαν σχολίασε: «Όλα τα τηλεφωνήματα ήταν ανώνυμα. Το μόνο που έλεγαν είναι ότι είμαστε από τη συγκεκριμένη ομάδα. Και έπαιρναν τηλέφωνο σε ποδοσφαιριστές όλη την εβδομάδα. Συνέβησαν πολλά περιστατικά. Συνεχόμενα τηλεφωνήματα.

Μέχρι και το βράδυ πριν το ματς στις 11 η ώρα είχαμε το τελευταίο τηλεφώνημα σε ποδοσφαιριστή μας. Του είπαν το ίδιο πράγμα. Και μετά την αρνητική απάντηση του ποδοσφαιριστή μας, του είπαν ότι θα το πάρουν το ματς «έτσι κι αλλιώς». Το θέμα είναι πώς ήταν τόσο σίγουροι ότι θα το έπαιρναν έτσι κι αλλιώς. Το καταλάβαμε την επόμενη μέρα με την τριάδα που ήρθε να σφυρίξει το ματς».

Για τη διαιτησία του αγώνα δήλωσε: «Με το που ήρθε η τριάδα το πρώτο που ρώτησαν είναι τι αστυνομική προστασία υπάρχει. Δεν ρώτησαν εμένα προσωπικά αλλά το ακούσαμε. Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά τους. Σε μία ερώτησή μου στο 10λεπτο-20λεπτο που είπα στον βοηθό «παίζουν δύο ομάδες», η απάντησή του ήταν «πήρες ένα φάουλ». Στη φάση του γκολ που είναι οφσάιντ όταν λέω στο διαιτητή «σε εκθέτουν με αυτά που δίνουν», η απάντησή του ήταν «δεν μπορώ εγώ να εκθέσω το βοηθό μου και να σφυρίξω οφσάιντ».

Κληθείς να σχολιάσει αν θεωρεί πως τα λάθη ήταν ανθρώπινα, ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς ήταν σαφής: «Ανθρώπινα; Δεν θα το έλεγα ότι ήταν και ανθρώπινα. Ούτε καν στημένη θα έλεγα τη διαιτησία. Καραστημένη θα την έλεγα. Στημένο είναι να δώσει ένα σφύριγμα, ένα πέναλτι όπως έδωσε, ένα οφσάιντ που άφηνε στα 2-3 μέτρα, αλλά θα έδινε και εμάς 2-3 σπόρια στο κέντρο.

Εδώ δεν πήραμε σφύριγμα. Εδώ και στην αποβολή του γενικού διευθυντή μας πρώτα αποβάλλει εμένα. Και του λέω «για ποιο λόγο;», γιατί δεν του μίλησα άσχημα, και η απάντησή του ήταν «τέλος πάντων κάποιος πρέπει να βγει. Και ας βγει ο κύριος από πίσω σου». Τώρα αν το θεωρείτε εσείς απάντηση διαιτητή αυτό. Χωρίς λόγο δηλαδή κάποιος πρέπει να βγει;»

Τέλος, ερωτηθείς αν υπήρξε επαφή διά ζώσης απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Ξέρω τι μου έχουν καταγγείλει οι παίκτες μου. Ότι σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε ενοχλήσεις».