Βαθμολογία

Τέλος από τη Νίκη Βόλου ο Βελιτζέλος

Την παραίτησή τουαπό την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας (4/4) ο Κώστας Βελιτζέλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως «δυστυχώς σήμερα για εμένα κλείνει ένας κύκλος στην ομάδα», σημειώνοντας πως το οικονομικό δεν ήταν ο λόγος που αποφάσισε να αποχωρήσει, αλλά το έκανε για να τελειώσουν καλά τη σεζόν οι «κυανόλευκοι».

Επίσης αναφέρθηκε στα εντός έδρας παιχνίδια όπου η Νίκη Βόλου αδικήθηκε με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από τον στόχο της, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να τεθεί ο στόχος του πρωταθλητισμού το περασμένο καλοκαίρι. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δυστυχώς σήμερα για εμένα κλείνει ένας κύκλος στην ομάδα, με την οποία στη δεύτερη παρουσία μου εδώ, έχω δεθεί πάρα πολύ και πρέπει να δώσω αυτή τη λύση για να αποσυμφορηθεί το κλίμα. Γιατί όσες ενέργειες κι αν γίνονται, δεν μπορεί το κλίμα να βρει την ηρεμία του. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όσοι συνεργάστηκα, από γιατρούς, φροντιστές, τους ποδοσφαιριστές μου πάνω από όλα, τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου όλο αυτό το διάστημα. Μια ιδιαίτερη αναφορά για τον Στέλιο Βούλγαρη που δεν γνώριζα πριν αλλά νομίζω ότι εάν ανθρώπους χωρίς υστεροβουλία τους απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο, αυτό δεν κερδίζει. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν γνώμονα μόνο την αγάπη και το καλό της ομάδος. Ο Στέλιος είναι ένας άπειρος παράγοντας, ένας φίλαθλος της Νίκης, πρέπει να πλαισιωθεί. Ξεκίνησε μια κατάσταση το τελευταίο διάστημα που μπορεί να είναι απαρχή για να δημιουργηθεί κάτι ώστε η ομάδα να μην χρειάζεται να υπάρχει ένας, η ίδια ομάδα έχει τη δυναμική για το κάτι παραπάνω.

Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από την αρχή για να ισορροπήσουμε την ομάδα, πολλές ελλείψεις υπήρχαν, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι λογικό γιατί μέσα σε μια χρονιά δεν γίνονται όλα, ρόστερ, γήπεδο, υποδομές. Παρ’ όλα αυτά όμως και με τις αλλαγές που έγιναν τον Δεκέμβριο, τα παιδιά που ήρθαν δώσαν καινούργια ώθηση, το πρόσωπο το αγωνιστικό θεωρώ ότι στα περισσότερα παιχνίδια ήταν καλό, τους αδικήσαμε ότι τους βάλαμε να παίξουν σε ένα τέτοιο γήπεδο και ίσως αυτό είναι που ο κόσμος δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την ικανότητα της ομάδος. Φθάσαμε πολύ κοντά στο στόχο. Θεωρώ ότι δύο φάσεις ήταν για εμένα το κριτήριο που θα μπορούσε η ομάδα να είναι ακόμη εντός στόχων.

Η μία το δοκάρι του Κρεββατά στον Καραϊσκάκη και η άλλη το πέναλτι του Κανελλόπουλο στον Ρήγα. Η μία στην αρχή θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στον αντίπαλο και εν τέλει χάσαμε εκείνο το ματς, κι όταν το μαζέψαμε με τις συνεχόμενες νίκες, στο παιχνίδι με τον Ρήγα είχαμε ισοπαλία. Η προσπάθεια ήταν με πολύ μεγάλη αγάπη, με πολύ μεγάλο θέλω, δεν είπαμε κανένα ψέμα, λάθη σίγουρα έγιναν αλλά έτσι γίνεται όταν δουλεύεις. Αυτό που θα μείνει πρέπει να στηριχθεί, είναι ένας κορμός που πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε, που πρέπει πάνω του να χτιστούν πράγματα για τη νέα χρονιά. Τα πολλά λεφτά ή οι πολλοί καλοί παίκτες ή η φανέλα δεν κάνουν τις μεγάλες ομάδες. Θέλει γνώση, υπομονή κι επιμονή. Σε γνώση είναι πιο πλούσια η ομάδα απ’ ότι ήταν, επιμονή υπήρξε, υπομονή όμως δεν υπήρξε. Ήταν ειλικρινής η προσπάθεια, που χτίζει κι αφήνει πίσω της, δεν γκρεμίζει. Πρέπει άρα να στηριχθεί, να συνεχιστεί και είναι σίγουρο ότι με τον κόσμο που έχει η ομάδα, η Νίκη θα βρει το δρόμο της αρκεί να γίνεται οργανωμένα και βλέποντας αποτελέσματα, όχι μόνο με λόγια. Και φέτος αποτελέσματα υπήρξαν. Θεωρώ ότι και η είσοδος του κ. Φάτση θα παίξει ρόλο σε αυτό, γιατί έχει ιδέες και θα βοηθήσει από την πλευρά του.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον κόσμο, ίσως να μην καταφέραμε να του πραγματοποιήσουμε το μεγάλο όνειρο, ίσως να μην καταφέραμε να τον ταξιδέψουμε ελέω γηπέδου παραπάνω με την ομάδα. Ακόμη και σε στραβά αποτελέσματα, οι εμφανίσεις της ομάδας είχαν την αποδοχή του κόσμου και ο περισσότερος κόσμος χειροκροτούσε γιατί έβλεπε ουσία, έβλεπε ομάδα. Είναι ένα μεγαλείο αυτό που εάν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις».

Πρόσθεσε επίσης ότι για την αποχώρησή του «ο λόγος δεν είναι οικονομικός» και είπε: «Η ομάδα μονίμως έπαιζε με πίεση, αλλά για να μπορέσει να τελειώσει καλά η χρονιά, είναι καλό να φύγω εγώ. Έτσι το βλέπω, έτσι το κρίνω».

Σχολίασε πως στους αγώνες «το πλάνο και ο στόχος υπήρχε, δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα», τόνισε πως ο ίδιος ήρθε στην ομάδα με στόχο τον πρωταθλητισμό που ωστόσο δεν έπρεπε να τεθεί το καλοκαίρι, ενώ έκανε μια αναφορά και σε εσωτερικά εμπόδια: «Η πίεση που δέχεται η ομάδα είναι τεχνητή, με το κλείσιμο της σεζόν θα πρέπει οι άνθρωποι που τρέξαν την ομάδα, να βγουν να πουν τι έχει γίνει. Κάποιοι θεωρούν τη Νίκη μαγαζί τους ή κάτι παραπάνω δικό τους από αυτό που είναι η ομάδα. Όχι άσκοπα δημιουργούν πρόβλημα. Για παράδειγμα θα πω ότι εμείς αλλάξαμε τέσσερις φροντιστές, που συνήθως οι ομάδες δεν αλλάζουν».