Βαθμολογία

Φίλης: «Δεν κοιμόμουν, έχω πρόβλημα υγείας»

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το βράδυ της Τρίτης (29/3) τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να έχει κλειστά τα μάτια στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και διαφάνειας, με τα σχόλια σε διαφορα Μέσα να δίνουν και να παίρνουν.

Την Πέμπτη (31/3), λοιπόν, ο Ν. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση και σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ανέφερε ότι δεν κοιμόταν, κάνοντας λόγο για ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας "κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή". Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι.

Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια», είπε αρχικά ο υπουργός Παιδείας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο "τρολαρίσματος". Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις - και γίνομαι, από πολλές πλευρές.
Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη Ν.Δ., κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα.

Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή, είναι λυπηρό, δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων».