Βαθμολογία

Σπάρτη: «Δεν θα σας περάσει»

Πυρά εξαπέλυσε η διοίκηση της Σπάρτης ενάντια στο «σύστημα που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο» με μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε. Αφορμή ήταν η τιμωρία της έδρας για μία αγωνιστική για τη ρίψη ενός μπουκαλιού, όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης, στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό στις 28 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα οι Λάκωνες υποστηρίζουν πως ο «σάπιο και ρυπαρό σύστημα που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει την επέλαση της «ΑΕ Σπάρτη» προς την Σούπερ Λίγκα» και προειδοποιούν πως «δεν θα σας περάσει». Αναλυτικά:

«ΔΕΝ θα σας περάσει.

Το σάπιο και ρυπαρό σύστημα που ελέγχει το Ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει την επέλαση της «ΑΕ Σπάρτη» προς την Superleague.

Βλέπουν την «ΑΕ Σπάρτη» να προελαύνει και τους πιάνει πανικός.

Είναι προφανές ότι η παρουσία μας θα τους… χαλάσει τα σχέδια και θα τους ενοχλήσει. Θα τους δημιουργήσει προβλήματα στην κατάσταση που έχουν φτιάξει χρόνια τώρα. Και γι’ αυτό προσπαθούν να το αποτρέψουν.

ΔΕΝ θα τους περάσει! Ό,τι κάνουν θα πέσει στο κενό! ΔΕΝ θα ανακόψουν την επέλαση της «ΑΕ Σπάρτη» προς το βασικό της προορισμό. Και καλό θα ήταν να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Επειδή όμως μας αρέσει να μιλάμε με παραδείγματα και όχι να πετάμε λόγια στον αέρα για εντυπώσεις, θα παραθέσουμε συγκεκριμένα γεγονότα που αποκαλύπτουν την απίστευτη προσπάθεια του συστήματος ελέγχου του Ελληνικού ποδοσφαίρου να βάλει «φρένο» στην «ΑΕ Σπάρτη».

Για τον αγώνα της 28ης Φεβρουαρίου με τον Παναρκαδικό στη Σπάρτη, η ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο (2.000 ευρώ) και με ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται με κόσμο στην έδρα της για μια αγωνιστική, εξαιτίας της ρίψης ενός… μπουκαλιού!!!

Η έδρα ΚΛΕΙΝΕΙ για μία αγωνιστική εξαιτίας ΕΝΟΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ όταν σε βαρύτερα γεγονότα σε άλλους αγώνες, οι ποινές ήταν ελαφρύτερες. Κι όταν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο κόσμος της Σπάρτης ήταν άψογος.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στους αγώνες Παναρκαδικός- Σπάρτη και Καλαμάτα- Σπάρτη σημειώθηκαν ρίψεις φωτοβολίδων κι άλλων αντικειμένων, τραμπουκισμοί, εκτεταμένης διάρκειας κι έντασης επεισόδια, περιστατικά σωματικής βίας από πλευράς των γηπεδούχων που παρόλ’ αυτά τιμωρήθηκαν με… πρόστιμο!

Την ίδια στιγμή η δική μας έδρα «κλείνει» για μια αγωνιστική εξαιτίας ενός μπουκαλιού!!!

Ας παραθέσουμε όμως μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις ποινών μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκαν φέτος ώστε να καταλάβει ο κόσμος τις διαφορές.

-Στον αγώνα Νέστος Χρυσούπολης- Άρης… Εκτεταμένα επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα των οπαδών του Άρη με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για 15 λεπτά! Ο Άρης τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής.

-Στον αγώνα του Αιολικού με το Λουτράκι… Μεγάλης διάρκειας επεισόδια σε βάρος των διαιτητών που δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια κι έμειναν για 10 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο! Ο Αιολικός τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής η οποία… εξαφανίστηκε μετά από την έφεση!

-Στον αγώνα του Αχαρναϊκού με τα Τρίκαλα… Επίθεση των οπαδών του Αχαρναϊκού στον πρόεδρο των Τρικάλων. Ποινή μιας αγωνιστικής στον Αχαρναϊκό!

Μπορείτε να διαπιστώσετε τη διαφορά στα περιστατικά που κατά… παράξενο τρόπο εξομοιώνονται με τη ρίψη ενός μπουκαλιού!

Ας προχωρήσουμε όμως και σε παραδείγματα στη Superleague.

-Στον αγώνα του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό… Παίκτης του Πλατανιά τραυματίζεται από ρίψη αντικειμένου. Αρχικά επιβάλλεται στον Ολυμπιακό ποινή μιας αγωνιστικής η οποία «πέφτει» μετά από έφεση… Τελικά ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η ιστορία.

-Στον αγώνα της Βέροιας με τον Ολυμπιακό έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά των οπαδών του Ολυμπιακού φωτοβολίδες και πυρσοί δύο φορές. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και η ποινή ίσχυσε παρά την…παρέμβαση του διαιτητή ο οποίος ανέφερε ότι διέκοψε τον αγώνα για να… απομακρύνει τα αντικείμενα!!!

-Στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο… Ένα μπουκάλι τραυμάτισε τον Λαζαρίδη του Ατρομήτου όμως η ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε έπεσε μετά από έφεση του ΠΑΟΚ!

ΑΥΤΕΣ οι περιπτώσεις που αναφέραμε ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ με το… μεμονωμένο περιστατικό της «ΑΕ Σπάρτη»!

Σ’ αυτό το σύστημα που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η «ΑΕ Σπάρτη» δεν θα υποκλιθεί ούτε θα παραδοθεί.

Ένα πράγμα έχουμε να τους πούμε: Έχουν γνώση οι φύλακες».