Βαθμολογία

Πίσω στην Ειδομένη οι πρόσφυγες

«Καραβάνια» προσφύγων έχουν πάρει από το πρωί της Κυριακής το δρόμο της επιστροφής στην Ειδομένη εξαιτίας ανυπόστατων φημών που διακινούνται ότι το μεσημέρι θα ανοίξουν τα σύνορα, εμποδίζοντας έτσι την προσπάθεια για αποσυμφόρηση του καταυλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δυο μέρες.

Όπως μετέδωσε το Mega, στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη αστυνομική δύναμη λόγω των φημών για χάρτες ή φυλλάδια που θα μοιραστούν. Στη φημολογία προστίθεται και το κάλεσμα που έχει απευθυνθεί μέσω κοινωνικών δικτών για πορεία, ώστε να ανοίξουν τα σύνορα.

Ο Γ. Κυρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό μίλησε στo Mega και επισήμανε ότι έχει ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου σχετικά με το γεγονός ότι τα σύνορα παραμένουν κλειστά ενώ στηλίτευσε το γεγονός πως είτε με καλό είτε με κακό σκοπό δημιουργούνται προσδοκίες σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο.

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν κάποιοι που παίζουν παιχνίδια σε βάρος των προσφύγων, ενώ διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει τον κόσμο από την Ειδομένη σε καλύτερο μέρος, εκτιμώντας ότι η φημολογία μέχρι το απόγευμα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει περιεχόμενο.