Βαθμολογία

Ουσμάνοφ: «Η Άρσεναλ χρειάζεται τον Βενγκέρ»

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε στον Αρσέν Βενγκέρ ο ένας εκ των μετόχων της Άρσεναλ, Άλισερ Ουσμάνοφ, λέγοντας πως ο σύλλογος χρειάζεται τον Αλσατός κόουτς καθώς επίσης πως θα πρέπει να είναι αυτός που θα αποφασίσει το πότε θα φύγει από τον πάγκο της ομάδας. Ο Ουσμάνοφ, που προσφάτως ανέβασε τις μετοχές του και πλέον κρατά στα χέρια του περίπου το 30% του συλλόγου, ανέφερε:

«Τα αποτελέσματα της Άρσεναλ είναι σταθερά. Βρίσκεται πάντα στους πρώτους της Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ένα καλό και μεγάλο επιχειρηματικό, αθλητικό πρότζεκτ και είμαι χαρούμενος μ' αυτό. Όπως και σε κάθε άλλο σπορ, αυτά που λέγονται τώρα λέγονται καθώς υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.

Οι αποτυχίες στοιχειώνουν την ομάδα για πολλά χρόνια τώρα, αφού δεν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όλο αυτό προκαλεί συζητήσεις για την θέση του Βενγκέρ, ως προπονητής της. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένας σπουδαίος κόουτς και πως η Άρσεναλ πρέπει να του δώσει την ευκαιρία να σχεδιάσει την διαδικασία διαδοχής και να αφήσει την κληρονομιά του όταν αυτό φανεί απολύτως απαραίτητο.

Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να διατηρήσει τις αρχές βάσει των οποίων έχει εδραιωθεί και τους ανθρώπους που έχουν οδηγήσει σε αυτές τις νίκες. Η Άρσεναλ χρειάζεται τον Αρσέν Βενγκέρ».

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν την ώρα που ολοένα και περισσότερος κόσμος ζητά την απομάκρυνση του πιο μακροχρόνιου προπονητή στην Ευρώπη, του οποίου του συμβόλαιο ολοκληρώνεται την ερχόμενη σεζόν. Μένει, λοιπόν, να φανεί τι ρόλο θα παίξει ο Ουσμάνοφ στην εξέλιξη του θέματος...