Βαθμολογία

Ιστορική απόφαση για την «Independent»

Το σαββατιάτικο (26/3) φύλλο της «The Independent» είναι ιστορικό. Η βρετανική εφημερίδα αποφάσισε να σταματήσει να κυκλοφορεί σε χαρτί και να συνεχίσει αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Στο τελευταίο άρθρο της σύνταξής της αναφέρεται ότι πρόκειτα για μία «τολμηρή μετάβαση» και «παράδειγμα για όλες τις εφημερίδες στον κόσμο».

Η «Independent», η οποία ιδρύθηκε το 1986 και είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή, «ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και τούτη η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, σε αυτή την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξη μας, στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας», τόνισε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αμόλ Ράζαν, διευθυντής της εφημερίδας.

Στο απόγειό της η εφημερίδα πουλούσε 420.000 φύλλα καθημερινά το 1989 ενώ τώρα είχε πέσει στα 40.000. Πάνω από 100 δημοσιογράφοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τον «Guardian».