Βαθμολογία

Ταυτοποιήθηκαν οι καμικάζι της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Τους δύο καμικάζι που αιματοκύλησαν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ταυτοποίησαν οι Αρχές. Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο βομβιστές είναι τα αδέλφια Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακραουί, οι οποίοι ήταν κάτοικοι της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι δύο άνδρες ήταν γνωστοί στις Αρχές για εγκληματικές πράξεις, αλλά όχι για τρομοκρατική δράση. Ο Χαλίντ είχε νοικιάσει με ψευδή στοιχεία διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ όπου την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ένοπλος ύποπτος για τρομοκρατία.

Οι δύο δράστες έφθασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, με τον δήμαρχο των Βρυξελλών Φράνσις Βερμέιρεν να δίνει λεπτομέρειες: «Ήρθαν με ταξί στο οποίο είχαν φορτώσει τις βαλίτσες που περιείχαν τις βόμβες. Φόρτωσαν τις εν λόγω βαλίτσες σε καρότσια. Οι δύο πρώτες εξερράγησαν. Η τρίτη είχε τοποθετηθεί επίσης σε καρότσι, αλλά ο τρομοκράτης πανικοβλήθηκε και δεν την πυροδότησε». Μάλιστα, ο ταξιτζής ανέφερε ότι προσφέρθηκε να τους βοηθήσει με τις αποσκευές τους, αλλά εκείνοι του είπαν απότομα να μην τις αγγίξει.

Παράλληλα, αναζητείται και ένας τρίτος άνδρας, ο 25χρονος Ναζίμ Λαχραουί, το DNA του οποίου βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Τον Σεπτέμβριο είχε ταξιδέψει και με τον συλληφθέντα μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.