Βαθμολογία

Καθησυχαστική για Euro η UEFA

Νέα ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ξανά τη βεβαιότητά της για ομαλή διεξαγωγή του Euro εξέδωσε η UEFA, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.  

Η διοργανώτρια Αρχή επεσήμανε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα της Γαλλίας θα είναι τέτοια που θα εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, χωρίς κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των εθνικών ομάδων και των φιλάθλων που θα βρεθούν στη χώρα. Η ανακοίνωση της UEFA:

«Μετά από τα σημερινά γεγονότα των Βρυξελλών, η UEFA επιθυμεί να επαναβεβαιώσει την αφοσίωσή της στην τοποθέτηση της ασφάλειας στην κορυφαία προτεραιότητα των οργανωτικών πλάνων του Euro 2016.

Η Επιτροπή Ασφάλειας του Euro 2016 και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της διοργάνωσης του τουρνουά θα συνεχίσουν την κοινή δουλειά τους και θα ελέγχουν διαρκώς το μέγεθος του ρίσκου για το τουρνουά και τα αντίστοιχα οργανωτικά πλάνα.

Για πάνω από τρία χρόνια, η Επιτροπή Ασφάλειας του Euro 2016 συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για την ανάπτυξη των πιο κατάλληλων μηχανισμών για την εγγύηση ενός ασφαλούς τουρνουά και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτό να διασφαλιστεί για όλους τους εμπλεκόμενους».