Βαθμολογία

Mικρότερο iPhone από την Apple

Ένα νέο, μικρότερο σε διαστάσεις και χαμηλότερο σε κόστος iPhone παρουσίασε σήμερα η Apple, προσβλέποντας στην ενίσχυση των πωλήσεων ειδικότερα σε αγορές με υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Με αρχική τιμή στα 399 δολάρια (354 ευρώ), το iPhone SE είναι σημαντικά φθηνότερο σε σύγκριση με την αρχική τιμή 649 δολαρίων του τελευταίου μοντέλου iPhone. Το iPhone SE διαθέτει οθόνη τεσσάρων ιντσών, με φινίρισμα ανοξείδωτου χάλυβα και είναι εξοπλισμένο με τον ταχύτερο επεξεργαστή Α9, τον οποίο διαθέτουν και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος iPhone 6S.

Επιπλέον, διαθέτει κάμερα 12megapixel και χαρακτηριστικά, όπως την υπηρεσία Apple Pay και Touch ID. Oι πρώτες παραδόσεις του νέου μοντέλου αναμένονται από τις 31 Μαρτίου.

Εκτός του νέoυ iPhone, η Apple παρουσίασε και τον νέο υπολογιστή - ταμπλέτα iPad Pro, ενώ μείωσε την τιμή του φθηνότερου Apple Watch σε 299 δολάρια (265 ευρώ) από 349 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tιμ Κουκ, επέλεξε να αναφερθεί στην έναρξη της ομιλίας του στα δικαιώματα προστασίας των χρηστών, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει ευθύνη να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, με αφορμή την άρνησή της να συμμορφωθεί με τη δικαστική εντολή που την υποχρέωνε να «σπάσει» τον κώδικα ασφαλείας σε iPhone που ανήκε σε έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

naftemporiki.gr